Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ''Nu puteai să respiri!'' Nor de praf uriaş în sudul Capitalei, în urma unei demolări pe platforma IMGB. S-ar fi depăşit de peste 7 ori limita maximă admisă de poluare

O explozie controlată a furnalelor de pe platforma IMGB a lăsat în urmă un uriaş nor de praf, care s-a întins peste mai multe localităţi şi chiar în sudul Capitalei. Localnicii reclamă că s-au înecat cu praf în propriile case, iar inspectorii de mediu spun că s-au depăşit de 7 ori limitele admise de poluare. În schimb, reprezentanţii firmei care se ocupă de demolare susţin că nu a existat niciun pericol pentru populaţie. 

de Laurenţiu Rădulescu

la 17.09.2022 , 19:46

Aceste este momentul în care cele şase turnuri de evacuare a fumului din fosta fabrică de maşini grele din Bucureşti sunt puse la pământ. Oamenii din zonă povestesc că imediat după detonare o ceaţă densă a învăluit casele şi blocurile, iar praful le-a intrat în locuinţe chiar şi cu geamurile închise. Norul s-ar fi întins peste tot oraşul Popeşti Leordeni şi ar fi ajuns şi în Capitală. 

''Norul respectiv, împins probabil de fum a ajuns până undeva în zona Timpuri Noi, unde anumite persoane au dezvoltat reacţii de la inhalarea acetsui praf.''

''Efectiv te astupa. Nu puteai să respiri cum trebuie.''

Vezi și

''Bă, a fost cutremur? Nu a sărit nicio aplicaţie, INFP tot nimic. S-a mişcat patul cu mine destul de puternic . Şi nu, nu am băut nimic.

Pe acelaşi subiect

''Unda exploziei a fost atât de puternică încât am zis că pic cu pat..''

Pentru dărâmarea celor şase coşuri au fost folosite 180 de kilogram de explozibil special. Asta înseamnă undeva la 300 de kilograme de dinamită. Reprezentanţii firmei care au demolat cele şase turnuri de evacuare spun că întreaga operaţiune a fost făcută ca la carte.

George Cojan, responsabil şantier: Au fost dispersate cantităţi mari de apă. Au fost dispersaţi prin tunuri. 100 de mii de litri de apă. 

George Cojan, responsabil şantier: Praful a provenit din cărămida care se afla pe turnuri. În aproximativ 10 minute s-a dispersat norul. Nu este un praf care să fie toxic.  

Comisarii Gărzii de Mediu îi contrazic. 

Viorel Tufeanu, Garda de Mediu Bucureşti: Activităţile pe care le-au derulat, s-au dovedit că au avut un impact asupra mediului. Luni operatorul va fi controlat. Operatorul a mai fost controlat, a mai fost sancţionat.

S-ar fi depăşit de peste 7 ori limita maximă admisă de poluare

Un fost comisar al Gărzii de Mediu spune că praful a depăşit de peste şapte ori limita maximă admisă.

Octavian Berceanu, fost sef al Gărzii de Mediu: Trebuiau să existe nişte probe de sol. Să ne spună ce avem în sol, în praful respectiv. Să existe turnuri de apă, protecţii şi un mic studiu sumar care să reliefeze ce praf s-ar putea ridica şi instituţiile statului care trebuiau chemate. Instituţiile statului nu sunt pregătite niciodată, trebuiau să anunţe populaţia.

Reprezentanţii firmei care se ocupă de demolare au pus afişe în care le garanatau localnicilor că în afară de zgomot nu vor resimţi niciun efect al lucrărilor. În schimb, nu au informat şi Garda de Mediu că urmează o demolare masivă în zonă. 

Laurenţiu Rădulescu Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Aveți încredere în influencerii de pe rețelele de socializare?
Observator » Evenimente » ''Nu puteai să respiri!'' Nor de praf uriaş în sudul Capitalei, în urma unei demolări pe platforma IMGB. S-ar fi depăşit de peste 7 ori limita maximă admisă de poluare