Antena Meniu Search
x

Video Șase turnuri, puse la pământ pe platforma IMGB. Norul gros de praf care a curprins zona ar fi fost toxic, acuză fostul şef al Gărzii de Mediu

Platforma IMGB, mândria epocii comuniste, este în plin proces de demolare. Aseară, la fosta uzină, au fost puse la pământ şase coşuri de fum, printr-o explozie controlată. A durat doar câteva secunde, însă norul de praf creat a persistat ore întregi în apropiere, spune fostul şef al Gărzii de Mediu. Şi ar fi fost şi toxic, acuză acesta. Cei care s-au ocupat de demolare spun, însă, că nu a existat pericol pentru populaţie. 

de Redactia Observator

la 17.09.2022, 09:27

Vezi și

Inginerii care s-au ocupat de demolarea celor şase coşuri au folosit aproape 180 de kilograme de explozibil special, echivalentul a 300 de kilograme de dinamită.

Locuitorii din zonă au fost anunţaţi cu câteva zile înainte de eveniment. Cu un sfert de oră înainte, circulaţia a fost oprită, inclusiv cea pietonală. Au fost instalate şi perdele cu apă pentru a fi redusă cantitatea de praf degajată de prăbuşirea turnurilor.

George Cojan, responsabil şantier: Au fost dispersate cantităţi mari de apă. Au fost dispersaţi prin tunuri 100 de mii de litri de apă. 

Fost șef al Gărzii de Mediu: "Praful a depăşit de peste şapte ori limita maximă admisă"

Pe acelaşi subiect

Chiar și așa, un nor gros de praf s-a întins peste blocurile din zonă. Cei care s-au ocupat de demolare au dat asigurări că nu este toxic. 

George Cojan, responsabil şantier: Praful a provenit din cărămida care se afla pe turnuri. În aproximativ 10 minute s-a dispersat norul. Nu este un praf care să fie toxic.

Fostul şef al Gărzii de Mediu îi contrazice însă. 

"Praful din sudul Bucureştiului a devenit o ceaţă densă respirată de peste 200.000 de oameni. Praful a depăşit de peste şapte ori limita maximă admisă. (...) În oraşele europene, în astfel de cazuri, amenzile sunt de zeci de mii de euro", a scris Octavian Berceanu pe Facebook. Acesta spune că au fost înregistrate 267 de micrograme de praf pe metru cub, faţă de 40 de micrograme, valoarea admisă, după explozie. De praf s-au plâns şi locuitorii din zonă, pe reţelele de socializare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Șase turnuri, puse la pământ pe platforma IMGB. Norul gros de praf care a curprins zona ar fi fost toxic, acuză fostul şef al Gărzii de Mediu