Antena Meniu Search
x

Locuitorii din Satu Mare, rugaţi să numere bufniţele din judeţ

Locuitorii din Satu Mare au primit o înştiinţare de la Societatea Ornitologică Română, care le reaminteşte că în această perioadă pot şi sunt rugaţi să contribuie la efectuarea recensământului bufniţelor.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 07.02.2020, 14:36

Recensământul bufniţelor
Bufniţele din Satu Mare vor fi numărate - Sputnik / Ilya Naymushin via Hepta
  • Se face recensămânul bufniţelor din Satu Mare
  • Locuitorii din Satu Mare, rugaţi să numere bufniţele din judeţ

Locuitorii din Satu Mare au primit o înştiinţare de la Societatea Ornitologică Română, care le reaminteşte că în această perioadă pot şi sunt rugaţi să contribuie la efectuarea recensământului bufniţelor.

SOR precizează că în localităţile din judeţul Satu Mare iernează sute de bufniţe, iar dacă păsările sunt văzute de localnici trebuie să anunţe la un număr de telefon destinat acestui lucru.

Recensământul bufniţelor din Satu Mare

Sucursala Satu Mare a Societăţii Ornitologice Române le reaminteşte sătmărenilor din toate colţurile judeţului că în această perioadă pot şi sunt rugaţi să contribuie la efectuarea recensământului bufniţelor, informează 

De regulă, aşa cum reiese din datele statistice din anii anteriori, în localităţile din judeţul Satu Mare iernează sute de exemplare. Fazekas Lorand, în calitate de preşedinte al sucursalei sătmărene, ne informează că bufniţele au locurile lor preferate în care iernează, această specie fiind observată într-un număr mare de indivizi în localitatea Livada, în arborii din faţa bisericii, în Odoreu, în zona primăriei şi a şcolii, dar şi tuia de la intrarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Până în 20 februarie 2020, ornitologii sătmăreni se ocupă de recensământul bufniţelor din judeţ. Monitorizarea coloniilor de bufniţe se face an de an cu ajutorul sătmărenilor din toate localităţile judeţului, rugaţi şi pe această cale să contribuie la numărătoare. Astfel, cei care au observat în zona în care locuiesc existenţa unor colonii de bufniţe sunt rugaţi să contacteze Societatea Ornitologică Română la numerele de telefon 0261.877.302 sau 0771.669.087.

La aceste numere de telefon se vor furniza următoarele date: localitatea unde au fost observate bufniţele, stradă, număr de casă,specia de arbore pe care iernează, numărul indivizilor, respectiv dacă e o colonie nouă sau e una ce a mai fost prezentă şi în anii anteriori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Locuitorii din Satu Mare, rugaţi să numere bufniţele din judeţ