Antena Meniu Search
x

Bilanț dramatic la nunta unui polițist din Făgăraș: mireasa și 30 de invitați, spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară

O nuntă a fost oprită de zgomotul sirenelor. Alerta s-a declanşat în noapte, într-un restaurant dintr-un sat din Braşov, unde mireasa şi 30 de invitaţi au început să se simtă rău. Ceea ce trebuia să fie cel mai fericit moment al vieţii lor s-a transformat într-un coşmar pentru tinerii căsătoriţi.

Vezi și

O nuntă a fost oprită de zgomotul sirenelor. Alerta s-a declanşat în noapte, într-un restaurant dintr-un sat din Braşov, unde mireasa şi 30 de invitaţi au început să se simtă rău. Ceea ce trebuia să fie cel mai fericit moment al vieţii lor s-a transformat într-un coşmar pentru un cuplu de tineri căsătoriţi. Aperitivul pare să fi fost motivul care le-a provocat tuturor greaţă, ameţeli şi vărsături.

La câteva ore de debutul petrecerii, ambulanţele au fost chemate la restaurantul din satul braşovean Şercăiţa. 400 de oameni erau invitaţi la nunta unui poliţist din Făgăraş. După ce au mâncat aperitivul, peştele şi supa, câţiva nunţaşi au început să se simtă rău. Un echipaj medical a fost solicitat chiar pentru mireasă. 

Aproape 30 de persoane au avut nevoie de medic. Echipajele alertate la 112 au cerut ajutorul colegilor de la ISU Covasna, care au trimis în sat o ambulanţă pentru victime multiple. 12 oameni, printre care şi un copil de 13 ani, au fost transportaţi la cel mai apropiat spital, cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Alte persoane au primit îngrijiri medicale în ambulanţele parcate în faţa restaurantului. Câţiva nuntaşi au plecat la spital cu maşinile lor. 

MIHAELA NEAGU, medic la Spitalul din Făgăraş:

Toate persoaneele au fost externate cu recomandari, starea lor fiind buna la plecarea lui CPU.

În toiul nopţii, la complexul turistic din Şercăiţa, unde avea loc nunta, au sosit inspectorii de la protecţia consumatorului. Au verificat bucătăria şi au luat probe din alimentele care au ajuns în farfuriile invitaţilor.  

SORIN SUSANU, şeful Protecţiei Consumatorului Braşov:

Atenţia noastră este asupra aperitivului din care faceau parte diverse produse, inclusv icre de peşte, toate au fost sigilate şi au ajuns la laborator. 

Inspectorii au găsit tortul miresei aşezat direct pe podea. Proprietarul complexului a fost chemat luni cu toate documentele la sediul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov. 

SORIN SUSANU, şeful Protecţiei Consumatorului Braşov:

Luam in calcul si alte aspecte, inclusiv faptul ca unii angajati au sau nu analizele medicale la zi.

În urmă cu trei ani, tot la o nuntă, acelaşi restaurant a băgat cinci oameni în spital cu toxiinfecţie alimentară. Protecţia Consumatorului a găsit atunci în frigiderele complexului alimente expirate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bilanț dramatic la nunta unui polițist din Făgăraș: mireasa și 30 de invitați, spitalizați cu simptome de toxiinfecție alimentară