Antena Meniu Search
x

O adolescentă de 14 ani din judeţul Galaţi, însărcinată după ce a fost victima unui viol, în luna august. Făptaşul a fost arestat preventiv

O adolescentă de 14 ani din judeţul Galaţi ar fi rămas însărcinată, după ce a fost violată de un bărbat de 30 ani, în luna august. Mama fetei a sesizat joi, pe 3 noiembrie, că fiica sa, în vârstă de 14 ani, ar fi fost victima infracţiunii de viol. Fapta ar fi fost comisă la locuinţa acestora din satul Cărăpceşti, comuna Corod, judeţul Galaţi, femeia reclamând că autorul ar fi consătean, un bărbat cu vârsta de 30 ani.

de Redactia Observator

la 05.11.2022, 16:48

O adolescentă de 14 ani din judeţul Galaţi, însărcinată după ce a fost victima unui viol, în luna august
O adolescentă de 14 ani din judeţul Galaţi, însărcinată după ce a fost victima unui viol, în luna august - Profimedia Images/Arhivă

Mama adolescentei ar fi aflat ce s-a întâmplat cu fiica ei chiar în ziua în care a depus plângere la poliţie, pe 3 noiembrie, în urma unui control al minorei făcut de asistenta medicală de la unitatea de învăţământ unde este înscrisă şi care a constatat că adolescenta ar fi însărcinată.

Autorităţile au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de viol, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, a dispus ca minora să fie examinată medico-legal şi să fie evaluată psihologic de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Vinovatul a fost arestat preventiv

A doua zi, vineri 4 noiembrie, după rezultatele evaluărilor, a confirmării sarcinii adolescentei, precum şi după administrarea probatoriului în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 30 ani, iar sâmbătă, după prezentarea acestuia la Judecătoria Tecuci, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe acelaşi subiect

"La data de 03 noiembrie 2022, la ora 17:30, la sediul Secției 7 Poliție Rurală Matca s-a prezentat o femeie de 42 ani care a sesizat că fiica sa minoră, în vârstă de 14 ani, ar fi fost victima infracțiunii de viol. Fapta ar fi fost comisă în luna august 2022, la locuința acestora din satul Cărăpcești, comuna Corod, județul Galați, femeia reclamând că autorul ar fi consătean, un bărbat cu vârsta de 30 ani.

Totodată, femeia a declarat că a luat cunoștință de acest lucru în cursul aceleeași zile, în urma unui control al minorei făcut de asistenta medicală de la unitatea de învățământ unde este înscrisă și care a constatat că adolescenta ar fi însărcinată.  

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de viol, iar procurorul care  din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, care supraveghează cauza, a dispus ca minora să fie examinată medico-legal și să fie evaluată psihologic de speciliaști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați urmând ca, ulterior, în funcție de rezultatele obținute să se continue cercetările și să se dispună eventualele măsuri preventive.

A doua zi, în data de 04 noiembrie, după rezultatele evaluărilor, a confirmării sarcinii la adolescentă, precum și după administrarea probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 30 ani, iar în cursul zilei de astăzi, după prezentarea acestuia la Judecătoria Tecuci, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile", a transmis IPJ Galaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » O adolescentă de 14 ani din judeţul Galaţi, însărcinată după ce a fost victima unui viol, în luna august. Făptaşul a fost arestat preventiv