Antena Meniu Search
x

O adolescentă de 16 ani din Movileni s-a spânzurat din cauza unui băiat. Mama ei a găsit-o în şura din spatele casei: "Era îndrăgostită. Pe el nu l-a interesat"

Tragedie cumplită pentru o familie din comuna ieşeană Movileni, în apropiere de Iaşi. O adolescentă de 16 ani a murit, după ce, în urmă cu 3 luni a încercat să îşi pună capăt zilelor, pentru că suferea din dragoste.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.05.2023, 11:27

Jale şi suspine pentru o familie din satul Iepureni, comuna ieșeană Movileni. Cel mai negru coşmar al părinţilor a devenit realitate: inima fetiţei lor de 16 ani a încetat să mai bată, după ce în urmă cu 3 luni a încercat să se spânzure.

Suferinţa în dragoste a împins-o spre gestul cumplit

Ana Maria sau Nuţa, aşa cum o strigau apropiaţii, a decis să-şi pună capăt zilelor. A mers în şura din spatele casei, unde şi-a aranjat ştreangul. A luat decizia cumplită din cauza unui băiat din Botoşani, pe care îl cunoscuse pe reţelele de socializare. Se îndrăgostise nebuneşte de el, dar tânărul nu-i oferea prea multă atenţie.

Părinţii au încercat să o îndrume pe calea cea dreaptă, au sfătuit-o să îl lase în urmă şi să se ocupe mai mult de învăţătură. Nici ei nu credeau că putea fi fericită lângă el şi nu îşi doreau ca fiica lor să sufere. Ana Maria însă credea că toţi sunt împotriva ei şi că nimeni nu o înţelege, în ciuda faptului că atât fraţii, cât şi părinţii acesteia i-au dat voie să se vadă în continuare cu el.

Pe acelaşi subiect

Tragedia a avut loc în urmă cu trei luni, fără să dea de bănuit familiei. S-a întors de la întâlnirea cu el şi s-a comportat normal, spun părinţii. A aşteptat să se facă seară, apoi a ieşit afară şi a înconjurat casa de două ori. A făcut rost de o aţă mai dură cu care şi-a pregătit ştreangul în şura din spatele casei, apoi şi-a dat drumul spre moarte.

Mama adolescentei a găsit-o în ultimul moment

Mama ei însă a simţit că ceva nu este în regulă şi a ieşit să o caute. A reuşit să o găsească şi cu inima zdrobită de durere a urlat după ajutor. I-a tăiat aţa cu ce a prins la îndemână, povesteşte femeia, apoi a sunat la ambulanţă. De atunci, Ana Maria s-a zbătut între viaţă şi moarte pe un pat de spital. Timp de 3 luni familia a sperat într-o minune, însă fata şi-a dat ultima suflare ieri dimineaţă.

"A fost îndrăgostită de acest băiat. Nu mai vorbea cu noi, era rece și indiferentă. Noi am încercat să îi explicăm că nu e bine cum procedează el, dar nu a înțeles. Într-un final am lăsat-o, dar voiam să mai vină și pe acasă. A fost la el un weekend și într-o sâmbătă seară a venit acasă. Am mâncat împreună și seara a ieșit din casă, până la toaleta din curte. Am văzut cum a înconjurat de două ori casa, dar m-am gândit că vorbește la telefon. Am văzut după că a dispărut și nu mai intra în casă, am ieșit să o caut. Am văzut ușa de la șură deschisă la ora 22:00, m-am dus acolo. Era atârnată. I-am tăiat ața cu ce am prins la îndemână și am sunat la ambulanță că încă mai avea spume. A stat 3 luni în spital. Nu vorbea, nu zicea nimic. Rodea buzele, atât. Pe el nu l-a interesat. Dimineață (ieri – n.r.) a murit", a povestit, cu ochii în lacrimi, mama Anei Maria, potrivit bzi.

Polițiștii au deschis o anchetă, urmând să cerceteze care au fost cauzele care au dus la producerea tragediei.

"La data de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au fost sesizați de către medicul unei unități spitalicești cu privire la faptul că o tânără a decedat în respectiva unitate medicală unde era internată. A fost dispusă ordonanța de efectuare a necropsiei, în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă", au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O adolescentă de 16 ani din Movileni s-a spânzurat din cauza unui băiat. Mama ei a găsit-o în şura din spatele casei: "Era îndrăgostită. Pe el nu l-a interesat"