Antena Meniu Search
x

O agenţie de turism falsifica contracost teste COVID pentru clienţii care voiau să meargă în vacanţă, în străinătate. Ce au descoperit poliţiştii

Pachet de vacanţă, cu test COVID falsificat inclus. Este oferta pusă la bătaie de o agenţie de turism din Capitală pentru românii care voiau să meargă în străinătate să nu mai dea atât de mulţi bani pentru testare. 

de Redactia Observator

la 06.04.2021, 17:56

Vezi și

Poliţiştii au făct astăzi mai multe percheziţii la sediul firmei şi au identificat şi mai multe persoane care au beneficiat de aceste adeverinţe. 

"Din datele și probele administrate în cauză de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 - până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism, ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării.

Astfel, la data de 5 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la adresa punctului de lucru al societății, în urma probatoriului administrat rezultând că administratorul societății, o femeie în vârstă de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecția virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăți medicale, pentru clienții agenției de turism, în vederea producerii de consecințe juridice constând în permiterea intrării pe teritoriul statului de destinație.      

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale  în cauză.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie." se arată în comunicatul poliției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » O agenţie de turism falsifica contracost teste COVID pentru clienţii care voiau să meargă în vacanţă, în străinătate. Ce au descoperit poliţiştii