Antena Meniu Search
x

Video O ambulanță care ducea pacienți la dializă, accident cu o mașină de salubrizare. Patru persoane au primit îngrijiri medicale

La fel ca-n fiecare an, perioada sărbătorilor coincide cu un număr mare de accidente rutiere. Alarma s-a dat și la Iași, în această dimineață, unde o ambulanță care transporta trei pacienți la dializă a intrat într-o mașină de salubritate. Șoferul ambulanței, dar și cei trei pacienți au fost transportați în stare gravă la spital. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.12.2022, 14:43

Vezi și

Un accident rutier se putea transforma într-o tragedie. O ambulanță, care ducea pacienți la dializă, a fost implicată într-un accident cu o autospecială a unui operator de salubritate. Incidentul rutier a avut loc în această dimineață pe DN 28, pe raza comunei Valea Lupului (în zona Antibiotice), județul Iași. La fața locului, au intervenit imediat o autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, echipajul SMURD-TIM, două echipaje EPA și un echipaj SAJ care era în zonă.

Cum s-a întâmplat accidentul

Din primele informații transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, coliziunea s-a produs între o ambulanță pentru transport persoane dializate și o autospecială a unui operator de salubritate. Au fost asistate patru persoane policontuzionate, conștiente: trei pacienți dializați și conducătorul auto. Șoferul autospecialei de salubritate a refuzat examinarea. O mașină cu trei pacienți, care mergeau spre Dializă, a intrat în spatele altei mașini de la Salubris. 

Au fost duși la spital, la Spiridon Iași: trei pacienți, pasagerii care mergeau la dializă. Este vorba despre o femeie de 55 ani, care se afla pe locul din stânga spate și s-a ales cu traumatism toraco-abdominal, un bărbat de 54 ani, care s-a ales cu traumatism toracic, un tânăr de 28 ani, care a suferit plăgi multiple reg frontală și zigomatică, iar șoferul, în vârstă de 33 ani, s-a ales cu contuzii la membre.

Cel mai probabil șoferul de pe autospeciala care transporta pacienții conducea cu vitează și nu ar fi observat faptul că pe banda de la axul drumului exista o mașină de la o firmă de salubritate care spăla drumul. A observat-o prea târziu, când ar fi încercat să o depășească, nu a mai putut să facă acest lucru în timp util și a intrat în plin în aceasta. Au fost duse la spital mai multe persoane din acest accident, trei pacienți care erau în drum spre dializă. Cel mai grav a fost rănită o pacientă de 55 de ani, care va avea nevoie și de intervenție chirurgicală complexă. O altă femeie de 54 de ani a ajuns l spital cu multiple traumatisme și un tanar de 28 de ani, tot pacient, care are răni în zona capului. La spital a ajuns, de asemenea, și soferul respectivei mașini, are mai multe răni la membre, însă se va recupera”, a transmis reporterul Observator, Clara Mihociu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O ambulanță care ducea pacienți la dializă, accident cu o mașină de salubrizare. Patru persoane au primit îngrijiri medicale