Antena Meniu Search
x

Adopţii contra cost la Braşov. O angajată a Protecţiei Copilului ar fi cerut până la 7.000 lei celor care doreau să devină părinţi

O angajată a Protecţiei Copilului Braşov considera că cei mici sunt doar nişte mărfuri de pe urma cărora poate scoate bani frumoşi, pentru că urgenta adopţii.

Vezi și

O angajată a Protecţiei Copilului Braşov considera că cei mici sunt doar nişte mărfuri de pe urma cărora poate scoate bani frumoşi! Cel puţin asta spun procurorii DIICOT, care au acuzat-o că cerea bani ca să intermedieze şi să urgenteze adopţii.

Angajata Direcţiei pentru Protecţia Copilului este cercetată acum pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Mai exact, ar fi cerut şpagă pentru a aproba adopţiile.

În calitate de inspector, femeia avea obligaţia de a discuta cu viitori părinţi adoptivi, cu rudele şi vecinii acestora pentru a se asigura că familia poate oferi copilului adoptat condiţii bune de trai. Refuza să parcurgă toţi aceşti paşi, dacă părinţii adoptivi nu îi dădeau mită, spun anchetatorii.

Femeia cerea chiar şi câte 7000 de lei, dar şi mese festive, bunuri sau alte servicii. S-ar fi laudat si cu influenta pe care o avea asupra altor angajati. Chiar mai mult, femeia a şi amenintat o familie că va amâna pe cât posibil adoptia, dacă nu primeste banii ceruţi, susţin anchetatorii. Inspectoarea, care e şi preşedintele al Asociaţiei Familiilor Adoptive, se află acum sub control judiciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Adopţii contra cost la Braşov. O angajată a Protecţiei Copilului ar fi cerut până la 7.000 lei celor care doreau să devină părinţi