Antena Meniu Search
x

O căprioară, captivă de aproape 2 săptămâni pe un teren mărginit de DN 1. Animalul nu are unde să se ducă fără a risca să fie lovit de mașini

O căprioară rămasă captivă pe un teren din Cluj-Napoca arată încă odată lipsa de proceduri a autorităţilor, atunci când un animal sălbatic ajunge într-o zonă locuită.

de Redactia Observator

la 22.08.2021, 13:54

Vezi și

Sunt cel puţin două săptămâni de când căprioara a fost văzută prima dată aici, în zonele locuite de la intrarea în Cluj-Napoca, într-o zonă în care deşi momentan are hrană suficientă, nu are şi apă.

Animalului îi e aproape imposibil să ajungă singur şi cel mai important, în siguranţă, înapoi în pădure pentru că terenul pe care a rămas captiv e delimitat la un capăt de un mare centru comercial, extrem de aglomerat de dimineaţa până seara, iar la celălalt de Drumul Naţional 1 tranzitat zilnic de zeci de mii de maşini. Oamenii de la blocurile din zonă i-au lăsat găleţi cu apă pentru ca seara sau noaptea, atunci când iese din ascunzătoare, să se poată adăpa. Dar oricând poate ieşi în şoseaua naţională să provoace un accident.

Deşi prezenţa căprioarei a fost semnalată deja de aproape două săptămâni sau chiar mai bine şi pe fir au intrat şi chiar ONG-urile de protecţie a animalelor, care chiar s-au oferit să aducă un medic veterinar cu o puşcă cu tranchilizant pentru ca animalul să fie mutat în siguranţă nu au reuşit pentru că fără implicarea autorităţilor nu se pot atinge de un animal sălbatic.

Iniţial, spun cei de la ONG asociaţia vânătorilor nu a aprobat mutarea animalului însă după intervenţia noastră, a echipei Observator, cei de la Garda Forestieră au promis că vor încerca să rezolve problema căprioarei însă abia mâine, căci astăzi este duminică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O căprioară, captivă de aproape 2 săptămâni pe un teren mărginit de DN 1. Animalul nu are unde să se ducă fără a risca să fie lovit de mașini