Antena Meniu Search
x

Video O cisternă cu sodă caustică s-a răsturnat în județul Olt, între localitățile Dăneasa și Radomirești. Trafic blocat, intervin echipaje CBRN

O cisternă încărcată cu hidroxid de sodiu (sodă caustică) s-a răstunat miercuri pe Drumul Național 6, între localitățile Dăneasa și Radomirești. Echipaje ale ISU Olt, dotate cu o autospecială pentru protecție CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) s-au deplasat la fața locului și încearcă să o repună pe roți. Traficul în zonă a fost blocat complet, iar polițiștii au recomandat rute alternative.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 17:22

Vezi și

Astăzi, începând cu ora 17.00, pentru o perioadă de aproximativ 2 ore, traficul rutier va fi blocat total pe Drumul Național 6 – European 70, la kilometrul 153 + 400 metri, între localitățile Dăneasa și Radomirești, unde se acționează pentru repunerea pe roți a unei autocisterne, care, în această dimineață, s-a răsturnat în afara părții carosabile, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

În această perioadă, recomandăm tuturor conducătorilor auto care tranzitează Drumul Național 6, următoarele rute alternative:

- pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, ruta-   Caracal - VO6G - Corabia - Turnu Măgurele - Roșiori de Vede;

- pentru restul categoriilor de autovehicule, ruta Drumul Național 6 - Drumul Județean 546 (Sprâncenata) – Drumul Comunal 116 (Radomirești) – Drumul Județean 653 (Radomirești) – Drumul Național 6.

"Cu privire la evenimentul rutier, în data de 03 noiembrie a.c., la ora 06.43, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați prin apel de urgență 112. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt, care, din primele verificări, au constatat faptul că o autocisternă, în care se afla doar șoferul, s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma evenimentului, conducătorul auto, cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal. Acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului. În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă", a transmis IPJ Olt.

Cisterna răsturnată în Olt transporta sodă caustică

"Echipaje de pompieri din cadrul Gărzii Stoenești și Detașamentului Slatina, cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială pentru protecție CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ) și o autospecială pentru primă intervenție, acționează în zona localității Dăneasa, pentru asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență, pe timpul operațiunilor de repunere pe roți a unei autocisterne încărcate cu hidroxid de sodiu", au precizat cei de la ISU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O cisternă cu sodă caustică s-a răsturnat în județul Olt, între localitățile Dăneasa și Radomirești. Trafic blocat, intervin echipaje CBRN