Antena Meniu Search
x

Exclusiv O elevă din Focșani a ajuns la Psihiatrie, cu crize, mama ei dă vina pe profesoara de matematică: "Buşea cu palmă în bancă. O jignea"

Sunt elevi care devin victimele unor profesori cruzi şi violenţi. Mama unei liceene din Focşani acuză o profesoară că i-a terorizat fata. Eleva face des crize din cauza stresului de la şcoală, a ajuns la Spitalul de Psihiatrie şi e sub atenta observaţie a psihologilor. Directoarea şi-a dat demisia după ce echipa Observator a prezentat cazul şefilor inspectoratului şcolar. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 15.06.2021, 19:39

Vezi și

Aşa arată crizele pe care adolescenta le face de o săptămână. Are 17 ani şi e elevă a liceului economic din Focşani. Starea fetei ar fi provocată, spune mama, de stresul de la şcoală şi de unul dintre dascăli. "Când se deschide subiectul de matematică, de profesor de matematică, și dacă aude doar, îi încep spasmele alea urâte până cade jos din picioare", susține mama elevei. Femeia acuză profesoara de matematică de comportament violent, care ar fi început în timpul orelor online şi s-ar fi accentuat după întoarcerea în bănci.

Mama elevei: De câte ori i se dădea o testare, îi stătea la bancă, ia să te văd cât de deșteaptă ești, buşea cu palmă în bancă. Dacă greșea ceva, nu mergea să îi explice să o ajute, îi bușea cu palma în masă și o făcea și proastă. O jignea. Dansa i-a smuls caietul fetiței din faţă, a mers cu caietul la tablă și a scris ceea ce a scris pe caiet pe tablă și le-a spus copiilor din clasă, vedeți cât de deșteaptă e , copii, că nu e în stare să facă un exercițiu de clasa a patra, și aici a clacat, a început să tremure foarte tare.

Fata a ajuns la Psihiatrie, mamei ei dă vina pe profesoară

Aşa a ajuns la Spitalul de Psihiatrie, unde un medic i-a pus diagnosticul de tulburare provocată de un factor de stres. Din acel moment, fata nu a mai pus piciorul în şcoală. "Nu am lăsat o să mai meargă, i-a indicat și domnul doctor să nu mai meargă", ne-a spus mama copilei. Starea fetei s-a deteriorat atat de tare încât mama, de teamă să nu facă vreun gest extrem, şi-a dat demisia şi o păzeşte acasă. Profesoara se apără şi spune că tânăra a fost transferată de la un liceu mai slab şi are note mici la şcoală. 

Aurora Cojocariu, profesoara de matematică: Răspund de faptele mele și dacă voi fi găsită vinovată voi plăti. Dar consider că mi-am făcut datoria și copiii aceștia îmi sunt dragi și le predau cu drag matematică.

Mama spune că a încercat de mai multe ori să o sune pe profesoara de matematică, dar aceasta nu i-a răspuns. Până într-o duminică.

Cum să suni profesorul duminică, păi ce el e non stop la dispoziția părinților? Cum își permit părinții să ne ia la întrebări pe noi? Noi nu suntem bătaia de joc a nimănui!

Mă scuzați, doamnă, dar mama v-a mai sunat și nu i-ați răspuns.

Să verifice pe ce număr a sunat.

Pe numărul dumneavoastră.

Colegii de clasă ai fetei au păreri împărţite despre profesoara de matematică

"Își face treaba ca profesor într-un mod mai ciudat, e mai exigentă"

"Unii nici nu învață și vorbesc și aiurea pe lângă. Nu e neapărat vina dumneaei, are și niște ieșiri mai deplasate, dar nu cu toți elevii și nu se comportă foarte urat. Dacă nu înveți și ești nesimțit se comportă urât și e de înțeles"

După ce cazul a ajuns în atenţia inspectoratului şcolar judeţean, directoarea şcolii a anunţat că renunţă la funcţie.

Gabriela Pociog, directoare liceu: Dacă și demisia mea înseamnă ceva pentru eleva în cauza nu este nicio problemă. Acum mă interesează starea de bine a ei.

Inspectoratul şcolar a anunţat că va face o comisie pentru a analiza situaţiai, comisie care va asculta părerile tuturor părţilor - profesori, părinţi şi elevi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O elevă din Focșani a ajuns la Psihiatrie, cu crize, mama ei dă vina pe profesoara de matematică: "Buşea cu palmă în bancă. O jignea"