Antena Meniu Search
x

Video O familie din Arad, terorizată de propriul câine. Jandarmii chemaţi prin 112 au folosit tehnici de luptă: au intrat cu scuturile în curte

Operaţiune de salvare cu scuturi, spray-uri lacrimogene şi tehnici de luptă. Jandarmii au descins în curtea unor arădeni pentru a-i salva din colţii propriului câine, care îi atacase din senin. Ce doi soţi au ajuns la spital plini de răni şi vor avea nevoie de mai multe operaţii. Animalul, din rasa Amstaff, a fost eutanasiat.

de Daciana Cordoş

la 28.10.2021, 19:44

Vezi și

Terorizaţi de propriul câine, femeia şi bărbatul s-au baricadat în casă, împreună cu nepoţica lor. Jandarmii i-au găsit plini de sânge şi speriaţi. Prima care căzuse pradă animalului a fost bunica, după care şi soţul, care a încercat în zadar să o scoată din colţii patrupedului turbat. Între timp, şi al doilea câine devenise agresiv.

"Am strigat la el că îl lovea cu un topor în cap, dar nu-i dădea drumul la mână. Şi i-am zis să îi dea mai înspre nas ca să-l ameţească", spune un vecin. Ţipetele celor doi i-au alertat pe vecini, care au sunat la 112. În aşteptarea jandarmilor, au trăit clipe de teroare. Câinii se plimbau prin curte nestingheriţi.

Jandarmii au folosit tehnici care se aplică doar la intervenţiile speciale

"Au reușit să-i izoleze pe cei doi câini agresivi după care, cu ajutorul scuturilor de protecție, i-au împins și imobilizat în colțul unei anexe până la sosirea echipajului de ecarisaj", a declarat Dan Monoranu, purtător de cuvânt Jandarmeria Arad. Cei doi soţi au ajuns la spital, cu numeroase răni pe antebraţe şi în zona abdomenului.

"Şi în perioada următoare vor necesita alte intervenţii chirugicale pentru a trata rănile cauzate de muşcături", a declarat Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad. Ceea ce s-a întâmplat nu este un caz izolat. Specialiştii avertizează că rasa respectivă este extrem de agresivă, iar dacă animalele sunt ţinute în lanţ devin un adevărat pericol pentru cei din jur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » O familie din Arad, terorizată de propriul câine. Jandarmii chemaţi prin 112 au folosit tehnici de luptă: au intrat cu scuturile în curte