Antena Meniu Search
x

O femeie din Baia Mare, somată de o firmă de creanţe să plătească o datorie de un ban

Culmea datoriei. O femeie din Baia Mare a fost somată de o firmă de recuperare de creanţe să plătească o datorie de ...un ban.

de Monica Palade

la 10.03.2022, 11:58

O femeie din Baia Mare, somată de o firmă de creanţe să plătească o datorie de un ban - Shutterstock

Şocul a fost cu atât mai mare cu cât iniţial nu înţelesese pentru ce sumă restantă venise de fapt la bancă să plătească.

„Eu nu mi-am dat seama cine m-a sunat, decât după ce am mers la bancă. Eram la rând şi m-am gândit să sun pe numărul de pe care am fost sunată cu o zi înainte, în speranţa că voi afla astfel cine m-a sunat de la bancă. Dar a răspuns un robot şi aşa am aflat că este o companie de management al creanţelor. Dar nici măcar nu au spus numele companiei. Probabil că băncile au firme de genul acesta partenere, dar cei de acolo nici nu se mai uită ce datorii ai.

La bancă pentru o datorie de 1 ban

Te sună că eşti dator, şi gata. Cum să te sune pentru datorie de 1 ban? I-am spus doamnei la telefon că pentru suma asta nu merita nici să facă un apel, dar doamna mi-a răspuns că suma nu are relevanţă. Poate fi un ban, cinci bani sau un milion de euro. Eu cred că nu se uită la sume, nu judecă. A zis că de ce nu m-am închis contul. Dar, de ce să-l închid, dacă nu vreau. Am ataşat un card de credit la acel cont. De ce să-l închid?”, a povestit Ada Crişan, citată de Adevărul.

Uimită a fost şi angajata băncii, când a aflat pentru ce sumă de bani se deplasase femeia la bancă. „M-a întrebat: „Pentru 1 ban aţi venit?” I-am spus că am fost sunată de o firmă de managementul creanţelor şi că am fost anunţată că trebuie să vin să o plătesc. Şi am venit să o plătesc. Am fost curioasă dacă îmi dă chitanţă, Nu m-a luat în râs, cum aş fi făcut eu în locul ei. Cred că de aceea nu lucrez la bancă”, a completat băimăreanca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O femeie din Baia Mare, somată de o firmă de creanţe să plătească o datorie de un ban