Antena Meniu Search
x

O femeie din Neamţ ţinea ''la saltea'' o adevărată comoară: Un molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, recuperat de poliţişti înainte să fie vândut pe internet

Ţinea în casă o adevărată comoară, fără ca măcar să aibă habar. Polițiștii din Neamț au recuperat un molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, care a fost oferit spre vânzare pe internet.

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 15:40

Un molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, recuperat de poliţişti înainte să fie vândut pe internet
Un molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, recuperat de poliţişti înainte să fie vândut pe internet - IPJ Neamţ

Potrivit IPJ Neamț, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț s-au sesizat în luna mai cu privire la faptul că pe o platformă de vânzare online a fost postat, pentru scurt timp, un anunț de vânzare a unui molar de mamut.

Miercuri, 2 noiembrie, polițiștii au identificat persoana care ar fi postat anunțul, o femeie de 55 de ani, din Borlești. Din cercetările efectuate s-a stabilit că molarul a fost descoperit întâmplător, în anul 2018, în albia râului Nechit, în localitatea Borlești, de către un bărbat, care a murit între timp. Acesta l-ar fi oferit în dar femeii de 55 de ani, care l-ar fi păstrat ca piatră decorativă, necunoscând valoarea și proveniența acestuia.

Molarul de mamut, estimat la o vechime de aproximativ 10.000 de ani, a fost ridicat de polițiști și va fi predat unei instituții specializate a statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O femeie din Neamţ ţinea ''la saltea'' o adevărată comoară: Un molar de mamut, vechi de 10.000 de ani, recuperat de poliţişti înainte să fie vândut pe internet