Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O fetiță a fost mușcată de Amstafful vecinilor, la Tuzla. Micuța voia să-l mângâie, când animalul fără botniță i-a sărit la gât

Caz şocant la Tuzla, unde o fetiţă de 12 ani a ajuns la spital după ce Amstaff-ul unui vecin a atacat-o. Deşi face parte dintr-o rasă considerată extrem de periculoasă, animalul nu purta botniţă când a sărit la gâtul copilei. 

de Cristina Niță

la 06.08.2024 , 13:35

Fetița de 12 ani se află în afara oricărui pericol, a fost transportată aseară la spitalul județean din Constanța, unde a fost consultată de medicii care i-au cusut și rănile din jurul gâtului. Astăzi, micuța a fost externată. 

Totul s-a întâmplat luni seară, când minora a ieșit din curte împreună cu o prietenă și a văzut Amstafful vecinilor, plimbat de iubita proprietarului. Copila s-a apropiat de cățel, a vrut să-l mângâie, iar în momentul în care l-a atins pe cap, animalul a devenit agresiv și a mușcat-o.

Proprietarul lăsase câinele cu iubita sa, timp de câteva minute, pentru că se dusese în curte. Imediat, frații fetiței au sunat la 112, iar minora a fost transportată la spital. Patrupedul nu avea botniță, motiv pentru care polițiștii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin. Proprietarul a fost și amendat cu 1.500 de lei pentru că animalul nu era înregistrat la poliție.

Vezi și

Un alt copil, muşcat de câinele pe care îl scosese la plimbare

Pe acelaşi subiect

Un băiat de 12 ani din judeţul Constanţa a fost muşcat de câinele său, pe care îl scosese la plimbare. La un moment dat, câinele a scăpat din lesă, iar copilul a încercat să îl prindă şi în acel moment a fost muşcat de antebraţ, scrie News.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au anunţat, marţi, că poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Vama Veche - 2 Mai au fost sesizaţi că un copil a fost muşcat de un câine, pe strada Eroilor din Limanu.

”La faţa locului, s-a stabilit faptul că un minor de 12 ani, din localitatea Limanu, ar fi ieşit la plimbare cu câinele său. Acesta ar fi scăpat din lesă, iar în momentul în care copilul ar fi încercat să-l prindă, câinele l-ar fi muşcat de antebraţ. În urma evenimentului, minorul a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor medicale”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă. ...

Întrebarea zilei
Ce faceţi cu hainele vechi, le aruncaţi sau le duceţi la reciclat?
Observator » Evenimente » O fetiță a fost mușcată de Amstafful vecinilor, la Tuzla. Micuța voia să-l mângâie, când animalul fără botniță i-a sărit la gât