Antena Meniu Search
x

O fostă purtătoare de cuvânt a IPJ Arad îi acuză pe medicii care au avut grijă de ea de malpraxis. Tânără a ajuns în stare gravă la Cluj, cu pancreatită acută

Fosta purtătoare de cuvânt a inspectoratului de poliţie Arad îi acuză pe medicii de la Spitalului Judeţean din oraş de malpraxis. Tânăra de 35 de ani a ajuns în stare gravă la Cluj, cu pancreatită acută, după ce a stat aproape o săptămână internată şi a fost lăsată să plece, la cerere. Medicii spun însă că nu au nicio vină şi că decizia de a pleca din spital a dus la agravarea stării ei de sănătate. 

de Redactia Observator

la 08.05.2023, 18:52

Vezi și

Coşmarul Lorenei a început pe data de 9 martie. A ajuns la Spitalul Judeţean din Arad cu dureri îngrozitoare la stomac şi după analize a primit diagnosticul de colecistită. Deşi internată, starea ei a continuat să se înrăutăţească. 

Lorena Radu, pacientă: "Mi s-a făcut rău în salon, mi-am pierdut cunoştinţa, m-am dat jos de pe pat şi am vomitat, rămânând lângă pat, aproximativ 20 de minute, până când a venit cineva să vadă ce s-a întâmplat." 

Daniel Gheorghe, soţul pacientei: "Arătau analizele de ficat, TGO, TGP, cu valori de 10 ori mai mari decât limita maximă admisă. Următoarea zi, aceleaşi analize, doar de ficat făcute din nou, erau cu 25% mai mari."

După 6 zile de spitalizare la Arad, a cerut externarea

Pe acelaşi subiect

După o serie de analize, inclusiv un RMN, şi 6 zile de spitalizare, Lorena a decis să se externeze pe propria răspundere. Pentru că starea femeii a continuat să se agraveze, soţul ei a decis să o ducă la un spital din Cluj. 

Daniel Gheorghe, soţul pacientei: "Lorena a închis ochii și nu mai raspundea la întrebările mele și mi-am dat seama că a devenit inconștientă și am început să scutur foarte tare de ea până când a deschis ochii. Când am ajuns la Cluj pielea era foarte verde și era într-o stare foarte gravă."

La Cluj, doctorii i-au pus diagnosticul de pancreatită acută. 

Lorena Radu, pacientă: "Putea fi prevazută această boală dacă se făcea o analiză specifică pancreasului, analiză care nu a fost facută pe toată perioada spitalizarii în Arad cu excepția zilei de 9 (n.r. martie), valorile au crescut treptat și au dus la instalarea pancreatitei."

Amalia Uzum, medic primar Gastroenterologie Spitalul Județean Arad: "Vineri dimineață i-am facut lipaza sangvină, care e o analiza mult mai specifică, pentru pancreasul cu valori normale. Recomandarea nostră a fost de consult chirurgical în ambulator, explicandu-i-se că orice aliment ar putea determina o migrare a unui alt microcalcul la nivelul canalului, fapt care probabil s-a și întamplat."

Lorena nu este însă convinsă aşa că a decis să acţioneze în instanţă medicul care s-a ocupat de ea la spitalul din Arad.

Lorena Radu, pacientă: "Am luat decizia de a acționa în instanță medicul respectiv, consider că nicio persoană nu trebuie să treacă prin ce am trecut eu. Nimeni nu trebuie să simtă durerea, nepăsarea și ignoranța prin care eu am trecut atâtea zile în Arad."

Sesizări de malpraxis au fost trimise la Colegiul Medicilor şi la Parchet. Direcţia de Sănătate Publică Arad a demarat propria anchetă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » O fostă purtătoare de cuvânt a IPJ Arad îi acuză pe medicii care au avut grijă de ea de malpraxis. Tânără a ajuns în stare gravă la Cluj, cu pancreatită acută