Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O navă sub pavilion Barbados a eşuat pe Canalul Sulina. Ambarcaţiunea s-a blocat pe malul drept, la mila 17

O navă, aflată sub pavilion Barbados, a eşuat ieri pe Canalul Sulina. Din motive încă necunoscute, ambarcaţiunea s-a blocat pe malul drept al Canalului, la mila 17.

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 09:08

Autoritatatea Navală Română a anunţat că joi, în jurul orelor 13:50, nava tanc ATA Ocean, sub pavilion Barbados, care naviga aval pe Canalul Sulina, în balast, a eşuat pe malul drept, la mila marină 17. 

Navă eşuată pe Canalul Sulina

"Nava nu a reușit să se dezeșueze cu mijloace proprii, motiv pentru care s-a solicitat intervenția unui remorcher. Remorcherul Sulina 2, aparținând AFDJ Galați, a plecat din Portul Sulina pentru a interveni în vederea dezesuării navei. Un ofițer din cadrul Căpităniei Portului Sulina a ajuns, de asemenea, la fața locului pentru a constata situația. Nu au fost înregistrate victime și nu s-au identificat urme de poluare. Toate sistemele navei sunt funcționale, iar echipajul se află în siguranță. Operațiunea de dezesuare este în desfășurare, iar cauza eșuării va fi stabilită în urma cercetărilor ulterioare. În zonă, adâncimile sunt suficiente, iar șenalul navigabil este destul de lat, astfel încât traficul naval se desfășoară normal", au precizat reprezentanţii ANR.

Vezi și

Din fericire, echipajul aflat la bord nu a fost rănit. 

La faţa locului a ajuns imediat un remorcher, dar şi un ofiţer din cadrul Căpităniei Portului Sulina care au reuşit să aducă nava în apă. În urma incidentului, traficul naval nu a fost afectat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Evenimente » O navă sub pavilion Barbados a eşuat pe Canalul Sulina. Ambarcaţiunea s-a blocat pe malul drept, la mila 17