Antena Meniu Search
x

Video O nouă captură record la Constanţa. Poliţiştii au găsit peste 600.000 de pastile şi fiole cu substanţe dopante. Sunt folosite adesea de sportivi

O nouă percheziţie de amploare în dosarul substanţelor dopante. Poliţiştii constănţeni au găsit aproape 600.000 de pastile şi fiole, în valoare de un milion de euro. Un alt bărbat, de 34 de ani, din comuna Valu lui Traian,a fost reţinut pentru 24 de ore. Specialiştii trag un semnal de alarmă asupra consumului ilegal de steroizi sau alte substanţe, care, în exces, pot duce până la deces. 

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 09:18

Vezi și

În urma celor 37 de percheziţii, autorităţile au reţinut un alt traficant, în locuinţa căruia au fost descoperite aproape 100 de baxuri ce conţineau astfel de substanţe cu grad mare de risc. Asta s-a întâmplat după ce, în urmă cu câteva zile, un bărbat de 31 de ani, a fost arestat pentru 30 de zile, iar o femeie, de 29 de ani, a fost pusă sub control judiciar. Cei doi sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni cu substanţe dopante de mare risc.

Substanţele dopante sunt folosite adesea de sportivi pentru creşterea rapidă a masei musculare

Astfel de substanţe dopante sunt folosite, de multe ori, ilegal, de cei care fac antrenamente sportive, pentru creşterea masei musculare, deşi medicii avetizează că pot fi letale. 

Nicolae Ababei - antrenor sportiv: Ei cumva trişează, dar după ce te laşi le scade libidoul drastic, ajung să aibă probleme masculine foarte grave şi pe lângă asta, dau în depresie imediat şi aţi văzut câte cazuri au fost cu sportivi care s-au şi sinucis, la bază fiind în principiu, consumul exagerat de steroizi. 

Pe acelaşi subiect

Elena Stambuli - psiholog: Ei îşi doresc foarte mult să se alinieze la regulile acestea ale societăţii în care persoanele care arată bine sunt mai acceptate de grup.

Specialiştii au venit în sprijinul antrenorilor cu instructaje, care să îi ajute pe aceştia să evite situaţiile în care sportivii consumă substanţe dopante în timpul antrenamentelor.

Marius Oprişan - expert antidrog: Sunt mulţi instructori care au urmat cursurile Agenţiei Naţionale Antidoping. Sunt nişte cursuri speciale care se fac de către aceşti instructori tocmai pentru a preveni astfel de tipare de consum. 

Potrivit legii, toate operaţiunile făcute fără drept cu substanţele dopante de mare risc constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu până la cinci ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » O nouă captură record la Constanţa. Poliţiştii au găsit peste 600.000 de pastile şi fiole cu substanţe dopante. Sunt folosite adesea de sportivi