Antena Meniu Search
x

Video O nouă ipoteză în cazul elevei care a ajuns la spital în stare critică, cu crize convulsive. Nu drogurile i-ar fi provocat problemele

Caz dramatic la un liceu din Galaţi! O elevă de 16 ani a fost luată cu ambulanţa de la şcoală, în stare critică, sub privirile înmărmurite ale colegilor şi profesorilor. Doctorii se tem că suferă de o malformaţie gravă, dar pe fir au intrat poliţiştii anti-drog. Simptomele ar putea fi provocate de stupefiante, de aceea ofiţerii anchetează şi ei incidentul.

de Adrian Obreja

la 16.12.2022, 19:25

Vezi și

Adolescenta a început să aibă probleme dimineaţă, de cum a ajuns la şcoală. 

Cornelia Moscaliuc, director adjunct liceu: A spus că se simte rău şi că are nevoie să ajungă la toaletă. Era împreună cu o colegă. Eleva a intrat în toaletă, colega ei a aşteptat-o, la un moment dat s-a auzit o bufnitură. 

Adrian Obreja, reporter Observator: În toaleta de la parterul şcolii a fost găsită eleva prăbuşită la pământ, de câtre o altă colegă. 

Aceasta a strigat după ajutor, iar profesorii au sunat imediat la 112. Medicii au găsit-o în stare gravă.

Pe acelaşi subiect

Dana Enciu, SAJ Galaţi: Pacienta prezenta stărzi convulsive, crize convulsive repetate, precum şi vărsături, deci o stare destul de gravă, existând suspiciunea unui consum de substanţe psihoactive. 

Analizele au pus medicii pe altă pistă

La spital, analizele au pus medicii pe altă pistă.

Iulia Moraru, Spitalul de Copii Galaţi: În urma investigaţiilor imagistice, s-a observat că există o cantitate mare de sânge la nivel ventricular, în cap, motiv pentru care se ridică suspiciunea de o malformaţie arterio-venoasa ruptă. 

Medicii nu ştiu deocamdată de ce a ajuns copila în stare gravă. Teoretic, fumatul sau consumul de droguri pot să declanşeze simptomele fetei. Testele de până acum nu au confirmat ipoteza. 

Iulia Moraru, Spitalul de Copii Galaţi: Se exclude consumul de droguri pentru drogurile pentru care există teste şi pe care le putem efectua. Se fac teste pentru drogurile cele mai uzuale, cunoscute şi consumate. 

Pentru unele substaţe nocive nu există, însă, teste şi este nevoie de investigaţii amănunţite. Între timp, pe fir au intrat şi inspectorii şcolari, care au început propria anchetă. 

Florin Andronic, inspector şcolar adjunct: M-am deplasat personal la locul incidentului. Aşteptăm investigaţiile celor de la spital. 

În urmă cu puţin timp, eleva a ajuns la spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti şi a fost dusă direct la Terapie Intensivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » O nouă ipoteză în cazul elevei care a ajuns la spital în stare critică, cu crize convulsive. Nu drogurile i-ar fi provocat problemele