Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O nouă regulă pentru tinerii care cumpără țigări sau alcool. Amenzile ajung la 30.000 de lei

Deputaţii au adoptat, decizional, un proiect de lege prin care vânzătorii din unităţile comerciale şi personalul localurilor publice sunt obligaţi să solicite actele de identitate la vânzarea băuturilor alcoolice şi produselor din tutun, pentru a verifica dacă cei care cumpără au împlinit vârsta de 18 ani. Legea merge la promulgare.

de Redactia Observator

la 26.06.2024 , 16:04

Astfel, proiectul de lege completarea art. 3 din Legea nr. 349/2002, precum şi modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991, în sensul instituirii măsurii de consultare a documentelor de identitate la cumpărarea produselor din tutun şi alcool, în vederea reducerii consumului acestora în rândul persoanelor care nu au împlinit 18 ani.

În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, membrii personalului localurilor publice şi vânzătorii din unităţile comerciale riscă amenzi de la 10.000 lei la 30.000 lei.

Pe 16 octombrie 2023, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei fiind decizional. Prin urmare, legea se duce la promulgare.

Articolul continuă după reclamă

Fumatul este extrem de periculos pentru adolescenți

Pe acelaşi subiect

Fumatul poate afecta grav dezvoltarea pulmonară și cardiovasculară, crescând riscul de boli respiratorii cronice și cardiace. Nicotina creează rapid dependență, afectând dezvoltarea creierului și funcțiile cognitive.

Adolescenții care fumează au performanțe academice mai slabe și un risc mai mare de a dezvolta probleme de sănătate mintală, precum anxietatea și depresia. Fumatul poate conduce și la utilizarea altor substanțe nocive.

În plus, există un risc semnificativ de cancer pulmonar și alte tipuri de cancer mai târziu în viață. Renunțarea cât mai devreme este esențială pentru prevenirea acestor efecte negative.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » O nouă regulă pentru tinerii care cumpără țigări sau alcool. Amenzile ajung la 30.000 de lei