Antena Meniu Search
x

Video O omletă cu telemea a băgat în spital 9 copii și pe însoțitoarea lor, în Sinaia. Medicii din oraș, chemați de acasă să intervină

Tabără de coşmar la Sinaia. Nouă copii şi însoţitoarea lor au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară chiar din prima zi a excursiei. Grupul din care făceau parte a mâncat la o terasă din centrul staţiunii. La scurt timp, mai multor persoane li s-a făcut rău. A fost nevoie ca medicii să fie chemaţi de acasă pentru a face faţă valului de pacienţi. Fast-foodul de la care au cumpărat omletă cu brânză a fost închis

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 08.08.2023, 20:39

Vezi și

Copiii veniseră din Teleorman şi s-au oprit să mănânce la un local din centrul oraşului. N-au mai apucat să ajungă la vila în care erau cazaţi.

Copil: I s-a făcut rău unei colege de-ale noastre. După aceea au început toţi să vomite, li s-a făcut rău, am chemat salvarea.

Reporter: Ce ați mâncat la masă?

Copil: Omletă, trei felii de roşii și două de brânză.

Pe acelaşi subiect

Nouă ambulanţe au fost chemate pentru a-i duce pe copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani la spital. Unele au venit tocmai din Comarnic sau Câmpina.

Mariana Miu, manager Spitalul Orășenesc Sinaia: Au fost aduşi nouă copii şi un însoţitor adult, aceştia prezentând simptome vărsături şi scaune diareice, ridicându-se suspiciunea unei toxiinfecţii alimentare.

Copii cu toxiinfecție alimentară, de la omletă cu brânză. La spitalul orăşenesc din Sinaia s-a activat planul alb

Un pediatru şi trei medici specializaţi în urgenţe au fost chemaţi de acasă pentru ca pacienţii să fie trataţi cât mai repede.

Mariana Miu, manager Spitalul Orășenesc Sinaia: Toţi în acest moment sunt stabili şi în curs de investigaţii şi aflarea rezultatelor acestora, etiologia fiind comună, simptomele comune.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate publică au mers imediat la fast foodul la care au mâncat excursioniştii.  

Claudiu Loghin, reporter Observator: Terasa din spatele meu a fost deja închisă de Direcţia de Sănătate Publică a județului Prahova. Suspiciunile inspectorilor sanitari sunt legate de brânza telemea care a fost servită la masă în această după-amiază membrilor grupului de elevi şi profesorului însoţitor.

Din cei nouă copii care au ajuns la urgenţă au rămas internaţi şapte, la secţia de pediatire. Medicii au decis că ceilalţi doi copii pot lua tratament la domiciliu. La fel va face şi însoţitoarea lor, care a refuzat internarea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » O omletă cu telemea a băgat în spital 9 copii și pe însoțitoarea lor, în Sinaia. Medicii din oraș, chemați de acasă să intervină