Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O pacientă care s-a dus la spital cu stări de vomă a intrat în comă, în ambulanţa care o ducea la Bucureşti. "Asistenta a spus: Eu nu risc!"

Sistemul medical, care ar trebui să vindece, ne condamnă uneori la suferinţă. Așa s-a întâmplat şi cu o femeie care se află acum în comă după ce, în urmă cu câteva zile, a ajuns la Spitalul Orășenesc din Târgu Cărbunești doar cu stări de vomă. După ce a ajuns la unitatea medicală, starea ei s-a agravat rapid, iar doctorii au decis să o transfere la un spital din Capitală cu o ambulanța fără medic. Pe drum, starea pacientei s-a înrăutățit. Fără resursele necesare, asistenta de pe ambulanță a oprit la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea.

de Redactia Observator

la 10.08.2024 , 08:08

Femeia care acum este în comă a ajuns la Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti în urmă cu mai puţin de o săptămână, după ce se simţise destul de rău, iar în ultimele zile avuse mai multe stări de vomă. Acolo medicii au decis să o interneze, numai că, la scurt timp starea femeii s-a înrăutăţit. 

Drumul spre spital, misiune periculoasă

"Am dus-o în salon pe picioarele ei, conştientă. Când ne-am dus acolo, era sondată, avea sonda pusă. Delira, nu prea ne înţelegeam cu ea. Prea puţin vorbea. I s-a pus diagnosticul de insuficienţă renală acută", povesteşte Valerian Ochian, soțul femeii.

Vezi și

Atunci medicul de gardă a luat decizia ca femeia să fie transferată la un spital din Bucureşti. Numai că, deşi starea ei nu era una stabilă, tot el a decis ca femeia să fie dusă de o ambulanță fără medic. "Solicitarea a fost făcută pentru un echipaj tip B, constituit dintr-un asistent şi un ambulanţier", a declarat Tiberiu Tătaru, manager Serviciul de Ambulanta Gorj.

Pe acelaşi subiect

A intrat în comă în ambulanţă

Pe drum însă femeia a intrat în comă, iar asistenta de pe ambulanță s-a simţit depăşită de situație, aşa că a luat decizia să oprească la cea mai apropiată unitate medicală - Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea

"Am plecat la ora 04:00 cu salvarea spre Bucureşti. A făcut o criză epileptică, spasme epileptice, aşa ni s-a spus. La Horezu a făcut o criză mai puternică. Asistenta de pe salvare a spus: Eu nu risc!", adaugă Valerian Ochian, soțul femeii.

"Pe drum, în apropiere de Vâlcea, starea s-a agravat. Au apărut nişte convulsii", a precizat Tiberiu Tătaru, manager Serviciul de Ambulanta Gorj. Femeia este în contiunare în comă, sub supravegherea medicilor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » O pacientă care s-a dus la spital cu stări de vomă a intrat în comă, în ambulanţa care o ducea la Bucureşti. "Asistenta a spus: Eu nu risc!"