Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O pensiune din Vaslui, în atenția procurorilor după ce a avut încasări-record de 300.000 de euro într-o lună. Vila nu se află nici măcar într-o zonă turistică

O pensiune dintr-un sat din Vaslui a dat lovitura, după ce a reușit într-o lună încasări-record. Procurorii au intrat imediat pe fir și cred că totul este doar o „fraudă bancară de proporții”.

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 14:33

Pensiunea La Nea Vasile din Vaslui O pensiune din Vaslui, în atenția procurorilor după ce a avut încasări-record de 300.000 de euro într-o lună. Vila nu se află nici măcat într-o zonă turistică - Facebook

„Clienții” interesați peste noapte de sătucul moldovean, care nici măcar nu se afla într-o zonă turistică, proveneau din Hong Kong, Mexic, Singapore, Maldive sau SUA.

Fraudă bancară de proporții

Potrivit anchetatorilor, pensiunea „La Nea Vasile”, cu trei margarete, a avut, în noiembrie 2018, tranzacții de 12.000 lei sau 23.500 lei sau 36.850 lei sau 45.800 lei pentru câteva nopți de cazare. „Nu este deloc credibil că un client, în mod conştient şi benevol, ar face o astfel de plată, cu atât mai puţin 70”, acuză Parchetul din Vaslui, care a instrumentat cazul, potrivit Hotnews.

Articolul continuă după reclamă

Plățile au fost făcute la POS-ul pensiunii de către clienții cazați acolo, s-au apărat proprietarii în fața procurorilor. Prejudiciul evaluat la 1.665.225 lei (peste 330.000 de euro) produs la Raiffeisen Bank nu a fost recuperat.

La Tribunal, unul dintre proprietari a recunoscut totul. Deși procesul s-a încheiat de aproape un an, judecătorul încă deliberează sentința, pronunțarea fiind amânată succesiv.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » O pensiune din Vaslui, în atenția procurorilor după ce a avut încasări-record de 300.000 de euro într-o lună. Vila nu se află nici măcar într-o zonă turistică