Antena Meniu Search
x

Video O poliţistă din Maramureş ar fi vândut ţigări în valoare de 11.000 de euro, confiscate: femeia a umplut 5.500 de pachete cu rumeguş

Anchetă internă la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș. Șefa de post din Bârsana este suspectată că ar fi vândut țigările ridicate în urma unor percheziții din noiembrie anul trecut. Fapta a fost descoperită recent, când polițiștii au vrut să transporte țigările în camera de corpuri delicte a inspectoratului. Tutunul a dispărut iar în cele aproximativ 5.500 de pachete era rumeguș. Pe piața neagră valoarea țigărilor se ridică la 11.000 de euro. Avocata polițistei susține că omul legii nu cunoaște acuzațiile care i se aduc.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 21.01.2023, 12:25

Vezi și

UPDATE: Şefa de post din Bârsana a fost reţinută în această dimineaţă, 21 ianuarie, pentru 24 de ore. Procurorul va face propunere de arestare preventivă.

Şura, care ar fi avut lacăt pe uşă, ar fi aparţinut unei familii care nu se mai află în ţară de ani de zile. Iar una dintre moştenitoare ar fi vândut-o anul trecut. În ea au descoperit polițiștii din Bârsana peste 5.500 de pachete de țigări de contrabandă, iar operațiunea de acum două luni ar fi fost condusă chiar de șefa de post. "Polițista a venit şi direct acolo s-o dus. Cine i-o spus nu se ştie", a declarat Maria Drăguș, mătușa fosta proprietară șură.

Femeia, care e şef de post în Bârsana din 2018, nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere

La nici 30 de metri de şură e casa unui alt polițist, care a participat și el la percheziții. Țigările au fost confiscate, iar zilele acestea urmau să ajungă în camera de corpuri delicte a IPJ Maramureș. Numai că...surpriză. Când au vrut să le mute, oamenii legii au constat că tutunul a fost înlocuit cu... rumeguș. Iar principala suspectă ar fi chiar cea care ar fi făcut descoperirea: șefa de post din Bârsana. "Conducerea IPJ Maramureş a demarat o anchetă internă", a declarat Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

"În acest moment, clienta mea nu a fost solicitată în niciun dosar. Nu i s-a adus la cunoştinţă că ar avea vreo calitate în dosar. Nu a dat nicio declaraţie în niciun dosar", a declarat Gianina Cuc, avocata polițistei. În localitate, oamenii deja nu se mai miră când aud de contrabandă cu ţigări. Sindicaliștii spun că salariile mici i-ar împinge pe poliţişti să comită astfel de fapte. "Pe măsură ce preţul vieţii creşte, viciile şi tentaţiile devin din ce în ce mai tentante şi mai pasibile să fie aplicate de către poliţişti", a declarat Ionuț Andrei Pop, vicepreședinte Europol. Femeia, care e şef de post în Bârsana din 2018, nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O poliţistă din Maramureş ar fi vândut ţigări în valoare de 11.000 de euro, confiscate: femeia a umplut 5.500 de pachete cu rumeguş