Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O româncă stabilită în Elveţia spune că are nevoie de 7.000 - 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: "Preţurile sunt aproximativ la fel ca în România"

Deşi despre Elveţia se spune că este o ţară scumpă, o româncă stabilită în Lausanne spune că a rămas surprinsă să constate că în România preţurile sunt aproximativ la fel, mai ales la alimente.

de Redactia Observator

la 19.07.2024 , 16:09

O româncă stabilită în Elveţia spune că are nevoie de 7.000 - 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: "Preţurile sunt aproximativ la fel ca în România" - stiridiaspora

Femeia a fost oprită pe stradă de o ucraineancă şi întrebată de câţi bani are nevoie pe lună pentru a trăi în Elveţia, iar răspunsul poate părea şocant pentru românii de rând. Între 7.000-8.000 de euro.

Preţurile în Elveţia, asemănătoare cu cele din România

Şi mai neaşteptat a fost faptul că românca a recunoscut că a fost recent în ţară şi a constatat că preţurile sunt aproape la fel. Iată dialogul dintre cele două, potrivit stiridiaspora.

Articolul continuă după reclamă

-"Sunteți din Elveția?" a fost prima întrebare adresată româncei.

Pe acelaşi subiect

-"Nu, dar trăiesc aici. Sunt din Balcani", a răspuns aceasta.

-"De câți bani aveți nevoie pe lună ca să trăiți în Elveția?", a întrebat tik-tokerița ucraineancă.

-"Între 7000 și 8000 de euro," a răspuns românca.

-"Eu sunt ucraineancă. Vreau să vă spun că acești bani despre care vorbiți aici, în Ucraina aș fi putut avea o viață de prințesă. Este la fel și pentru tine?"

- "Eu sunt din România, dar prețurile nu sunt foarte diferite. Am fost în România săptămâna trecută, iar prețurile sunt aproximativ la fel," a mai spus românca.

- "La fel ca în Elveția?"

- "Nu foarte diferite. Pentru achiziționarea unui apartament sigur nu e același preț, dar pentru mâncare suntem cam pe acolo".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Reușiți să limitați accesul copilului la ecrane?
Observator » Evenimente » O româncă stabilită în Elveţia spune că are nevoie de 7.000 - 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: "Preţurile sunt aproximativ la fel ca în România"