Antena Meniu Search
x

Video O vacanţă de vară i-a schimbat viaţa unei fetiţe de 12 ani din Tulcea: a rămas însărcinată "dintr-o joacă". Reacţia învăţătoarei: "N-am mai fost om o săptămână când am aflat"

Sub ochii familiei şi ai autorităţilor, o fetiţă de 12 ani a rămas însărcinată, după o relaţie în care ea a crezut că se joacă. Cel puţin aşa ar justifica situaţia mama ei. Fata a mers luni întregi la şcoală fără ca cineva să bănuiască ceva. S-a întâmplat într-un sat din Tulcea, însă fenomenul e peste tot. La nivelul Uniunii Europene, una din patru mame minore este româncă.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 19:27

Vezi și

O vacanţă de vară i-a schimbat viaţa fetei. A plecat în vizită la rude, într-un alt sat, unde a întâlnit un adolescent de 16 ani. Mama ar fi spus că fata nu ştia ce face şi că a întreţinut relaţii sexuale "în joacă". "Eu, când am aflat, m-am dus şi n-am mai fost om toată săptămâna. Eu rămân totuşi la cei şapte ani de acasă şi la implicarea familiei", a declarat învăţătoarea micuţei.

Copila este abia în clasa a patra şi a ascuns sarcina până la cinci luni

Copila este abia în clasa a patra şi a ascuns sarcina până la cinci luni, când nu a mai putut evita privirile suspicioase ale celor din jur. De ruşine, nici nu s-a mai dus la şcoală. Aşa a ajuns povestea la urechile autorităţilor din Agighiol, unde familia se mutase de câteva luni. "Nu sunt foarte deschişi părinţii, mama copilului şi concubinul. Eu am încercat personal să vorbesc cu fetiţa. Nu am reuşit, a refuzat să vorbească", a declarat Maria Lența, primarul Valea Nucarilor.

Iar, la fel ca în multe alte cazuri, oficialii se sesizează abia după ce apare problema. "Le-am oferit nişte materiale educative, informaţionale, legate de continuarea şcolii, de respectarea tratamentului", a declarat Cristina Garip - asistent social. Băiatul cu care a fata a rămas însărcinată are dosar penal şi este anchetat pentru infracţiunea de act sexual cu un minor. Între timp, fenomenul mamelor minore nu mai surprinde pe nimeni în judeţ, unde, doar anul acesta, 18 copile au devenit mame. "Apar destul de frecvent la vârste între 14-15 ani. Pe lună, se prezintă câte un caz, două cazuri", a declarat Ion Sterie - medic ginecolog.

Pe acelaşi subiect

Educaţia sexuală continuă să fie subiect de controversă

"În cele mai multe dintre cazuri, avem referiri de la nivelul primăriilor sau de la spitalul judeţean, unde, din păcate, se ajunge în momentul naşterii, dacă vorbim de o mamă minoră. Deci, nu putem vorbi decât de suport şi prea târziu din punct de vedere al prevenţiei", a declarat Laura Micu - DGASPC. O copilărie furată sub ochii închişi ai autorităţilor, care nu au o strategie de combatere a fenomenului. Educaţia sexuală continuă să fie subiect de controversă, iar de consiliere psihologică nici măcar nu se vorbeşte.

"Este o vârstă foarte fragedă, când nu este pregătit copilul din punct de vedere psiho-sexual, are foarte puţine informaţii, ceea ce îi generează o stare de anxietate, de teamă, de frica a ceea ce va urma", a declarat Daniela Vasile - psiholog. În toată ţara, aproape 18.000 mii de copii au născut alţi copii anul trecut. Principala cauză: lipsa educaţiei. 3 din 10 mame minore abandonează şcoala, încă din ciclul primar. Majoritatea locuiesc în zone defavorizate şi provin din familii numeroase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O vacanţă de vară i-a schimbat viaţa unei fetiţe de 12 ani din Tulcea: a rămas însărcinată "dintr-o joacă". Reacţia învăţătoarei: "N-am mai fost om o săptămână când am aflat"