Antena Meniu Search
x

1.000 de oameni evacuați din Tribunalul București, după o alertă cu bombă (Video)

A fost haos astăzi la Tribunalul Bucureşti. Aproape o mie de oameni au fost evacuaţi, după ce angajaţii instanţei au primit un mail de ameninţare, în care scria că în clădire va exploda o bombă. Pirotehniştii au răscolit ore întregi tribunalul, însă nu au au găsit niciun pericol. Expeditorul mesajului este căutat acum. 

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 05.06.2020, 21:17

Vezi și
  • Pirotehniștii au verificat două ore clădirea Tribunalul București.
  • Autorul mesajului riscă cel puțin o amendă de 5.000 de lei.

Era puţin trecut de ora 10 dimineaţa când s-a dat alarma la cea mai mare instanţă din ţară. Angajaţii Tribunalului Bucureşti au primit un mail scurt, prin care erau ameninţaţi că în clădire va exploda o bombă. 

Jandarmii de la intrare au cerut imediat sprijinul colegilor de la Poliţie. Iar întreaga zonă a fost paralizată. Şedinţele de judecată au fost întrerupte, clădirea - evacuată, iar traficul - deviat. 

Mai bine de două ore au verificat pirotehniștii interiorul Tribunalului București. Mașinile au fost blocate în parcarea instanței, până când specialiștii s-au convins că nu există niciun pericol.

Fiecare colţ din fiecare sală de judecată a fost verificat. Echipele de pirotehnişti nu au găsit însă nicio bombă, aşa că magistraţii şi-au reluat şedinţele de judecată. A urmat însă adevărata alertă, cea a distanţării sociale. 

Laura Radu, preşedintele Tribunalului Bucureşti: A fost foarte afectată activitatea, având în vedere că noi aveam niște intervale orare bine definite. În general, în Tribunal, într-o zi obișnuită, ne aflăm 1.000 de persoane. Probabil că în această zonă ne aflam și când s-a dispus evacuarea.

Ofiţerii Serviciului Român de Informaţii îl caută acum pe cel care a trimis mesajul de ameninţare. Când va fi găsit, va trebui să scoată din buzunar 5.000 de lei pentru alertarea falsă a echipelor de intervenţie. Dacă se dovedeşte că ar avea legătură cu grupări teroriste, atunci se va alege şi cu un dosar penal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » 1.000 de oameni evacuați din Tribunalul București, după o alertă cu bombă (Video)