Antena Meniu Search
x

TRADIŢII. Oamenii care ”înmormântează” iarna!

Razele primăvăratice de soare au scos oamenii în stradă, la Odorheiul Secuiesc. În oraşul lor, finalul iernii e marcat de un obicei mai puţin obişnuit. Cu multe emoţii.

Vezi și

Plânsete, râs şi dans în jurul unei păpuşi care simbolizează anotimpul rece.Totul se termină cu incendierea păpuşii. Ritualul este vechi de secole şi se presupune că alungă frigul şi ninsorile.

Un grup de locuitori, printre care câţiva tineri costumaţi în animale cu coarne, colindă străzile oraşului ca să atragă atenţia trecătorilor. Doi bărbaţi duc pe braţe o păpuşă confecţionată din paie, menită să simbolizeze iarna ajunsă la final. La un moment dat are loc o scurtă demonstraţie.

Zarva îi face curioşi atât pe trecători cât şi pe turişti. Fiecare dintre ei se pregăteşte să participe la ritual. Potrivit tradiţiei, iarna se 'înmormântează'' după lăsarea întunericului.

Zeci de oameni se prezintă la eveniment şi primesc câte un pahar cu palincă, dar şi gogoşi sau prăjituri tradiţionale. Cu toate că spectacolul abundă în umor negru şi sarcams, toată lumea e plină de veselie.

Organizatorii evenimentului s-au bucurat de succes şi vor să ducă tradiţia mai departe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » TRADIŢII. Oamenii care ”înmormântează” iarna!