Antena Meniu Search
x

Foto "Oaspeţi la arhive". Moment de "tandreţe" între două vulpi, surprins pe balconul unei instituţii publice din Alba

Animalele sălbatice par să se depărteze tot mai mult de habitatul lor natural şi să se aventureze în oraşe. Dacă până acum urşii erau cei mai prezenţi, acum şi vulpile par să înainteze pe "teritoriul" oamenilor.

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 15:31

Angajaţii Arhivelor Naţionale din Alba au fost surprinşi să găsească pe balconul instituţiei nişte oaspeţi neobişnuiţi. Două vulpi, un mascul şi o femelă, şi-au făcut culcuş pe terasa din curtea interioară. "Oaspeţi la arhive", a fost mesajul care a însoţit fotografiile pe contul de Facebook al instituţiei.

Cele două animale au găsit un scaun cu pernă care a devenit rapid locul lor preferat de a-şi petrece noaptea. Nu doar angajaţii de la Arhivele Naţionale au surprins cele două animale, ci şi jandarmii care asigură paza instituţiei au spus că le-au văzut într-o noapte.

Potrivit presei locale, apariţiile vulpilor prin Alba Iulia s-au înmulţit în ultima perioadă. Cel mai adesea, acestea sunt zărite de localnici prin zona istorică a oraşului sau în apropierea Cetăţii Alba Carolina. România este singura ţară din Europa în care populaţia de vulpi este în creştere, pe restul continentului acestea fiind vânate până aproape de extincţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Oaspeţi la arhive". Moment de "tandreţe" între două vulpi, surprins pe balconul unei instituţii publice din Alba