Antena Meniu Search
x

Obiceiuri unice în a doua zi de Paște, în Alba. Cadoul primit de tinerii căsătoriţi

Obiceiuri unice sunt respectate în a doua zi de Paşte în unele dintre cele mai pitoreşti locuri din ţară. La Hunedoara, tinerii căsătoriţi vin la biserică.

Vezi și

Obiceiuri unice sunt respectate în a doua zi de Paşte în unele dintre cele mai pitoreşti locuri din ţară. În Alba, tinerii căsătoriţi vin la biserică, să primească vase în dar. Este o tradiţie menită să-i ajute în viaţă, care se transformă într-o sărbătoare a întregii comunităţi.

Îmbrăcaţi în costume populare, cuplurile căsătorite în anul care s-a scurs de la Paştele trecut nu mai contenesc cu mulţumirile. Întreaga comunitate s-a adunat în curtea bisericii, pentru a le încărca de cadouri.

Obiceiul se cheamă "statul la vase" şi îmbină utilul cu plăcutul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În schimbul darurilor, tinerii au obligaţia să umple o masă cu preparate tradiţionale de Paşte, pentru a demonstra că sunt vrednici de ceea ce au primit.

Obiceiul a fost reînviat în urmă cu 10 ani. Fusese uitat în ultimii ani de comunism, când lipsurile erau apăsătoare. Cei mai vârstnici ştiu însă ce valoare are această tradiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Obiceiuri unice în a doua zi de Paște, în Alba. Cadoul primit de tinerii căsătoriţi