Antena Meniu Search
x

Video Oferte generoase pentru minivacanţa de 1 Mai: "Le-am lansat. Aşteptăm să vină turiştii"

Cea mai aşteptată minivacanţă, cea de 1 mai, ar putea aduce, exact ca în sezonul trecut, doar petreceri în online. Proprietarii restaurantelor de pe litoral nu sunt deloc optimişti. Deşi sunt planuri peste planuri şi dorinţa de vacanţă este mare, cifrele pandemiei ţin visele pe loc, deocamdată.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.03.2021, 08:41

Vezi și

Este perioada când primele planuri de vacanţă începeau să fie puse pe hârtie, se făceau rezervări şi gândul la prima baie tradiţională, de 1 Mai, aducea zâmbetul pe buze turiştilor. Este al doilea an consecutiv când pandemia dă peste cap planurile turiştilor.  

Iolanda Nanu - manager hotel: "Anul acesta oamenii îşi fac rezervări destul de timid pentru că nu ştiu ce se va întâmpla în acea perioadă. Avem un grad de ocupare în acest moment de 50% faţă de anul 2019, când deja aveam 100% aproape din 15 martie ocupat".

Oferte generoase pentru minivacanţa de 1 Mai

Pentru a mai atrage clienţi, hotelierii au devenit extrem de flexibili şi cer doar plata unei singure nopţi de cazare în avans. Deşi ofertele sunt generoase, iar preţurile sunt aceleaşi ca în urmă cu doi ani, telefoanele din recepţii sună doar pentru anulări, nu pentru rezervări.

Pe acelaşi subiect

Ionut Puznava - manager hotel: "Ofertele pentru 1 mai sunt pregătite având în vedere că anul acesta va fi şi Paştele împreună cu 1 mai. Le-am lansat. Aşteptăm să vină turiştii". 

Denis Stamatescu - proprietar reataurant: "Planurile sunt zero. Se pare că va fi un 1 mai pandemic. Se pare că vom fi într-un lock-down mascat. Şi în consecinţă ne apropiem cu paşi repezi spre moartea HoReCa".

1 Mai ar putea fi din nou sărbătorit în online

Nici proprietarii barurilor de pe plajă nu sunt mai optimişti. 

Roberto Tortora - administrator beach bar: "Problemele cu care ne confruntăm sunt mai multe anul acesta. Avem pe deoparte incertitudine de program de funcţionare. Se vehiculează că va fi undeva până la ora 20:00. Lucru pe care noi nu îl considerăm a fi corect".

O altă problemă este că noile segmente de plajă nu vor fi amenajate până la începutul sezonului. 

George Țincu - proprietar plaja: "Să ne spună şi nouă exact ce va fi, când va fi, cum va fi, pentru că vă daţi seama să avem un sector de plajă în spatele altui sector de plajă nu prea este ok. Noi plătim nişte bani pentru acele sectoare".

Aşadar, 1 Mai ar putea fi din nou sărbătorit în online, pe platforme de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Oferte generoase pentru minivacanţa de 1 Mai: "Le-am lansat. Aşteptăm să vină turiştii"