Antena Meniu Search
x

Video Grecia îşi deschide graniţele pentru turişti. Ministrul grec al turismului: Pentru UE vom deschide în aprilie. Vor fi impuse şi câteva condiţii

În mai puţin de o lună, Grecia îşi deschide graniţele pentru toţi cetăţenii din Uniunea Europeană. Într-un interviu pentru Observator, ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, a anunţat că românii sunt aşteptaţi începând cu jumătatea lunii Aprilie şi mai ales de Paşte. Da, vor fi impuse şi câteva condiţii, însă veştile bune sunt că vor fi acceptate şi testele rapide antigen, iar masca nu va fi obligatorie la plajă.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 12.04.2021, 13:30

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ministrul turismului din Grecia a făcut un adevărat turneu în Europa pentru a-şi promova ţara, însă, a aşteptat să ajungă în România pentru a da vestea cea mare. 

Harry Theocharis, ministrul grec al Turismului: Planul e să deschidem pentru toată lumea pe 14 Mai, dar pentru Uniunea Europeană vom deschide undeva în Aprilie. Undeva la mjlocul lunii Aprilie e planul nostru.

Reporter: 15?

Harry Theocharis, ministrul grec al Turismului: Nu vă pot spune exact pentru că trebuie să finalizăm planul, dar va fi înainte de Paşte. 

Pe acelaşi subiect

Cine vrea să ajungă în Grecia anul acesta trebuie să prezinte un test negativ, un document care să ateste prezenţa anticorpilor sau adeverinţa de vaccinare. 

Harry Theocharis, ministrul grec al Turismului: Ambele doze.

Reporter: Şi 10 zile după rapel?

Harry Theocharis, ministrul grec al Turismului: Da, doar 7 zile. A doua variantă e să aibă un test COVID negativ sau un document prin care să ateste că s-au vindecat. 

Vestea bună e că testele nu trebuie să fie PCR, adică cele mai scumpe. Cel puţin pentru începutul sezonului estival. 

Reporter: Veţi accepta doar teste PCR sau şi teste rapid antigen?

Harry Theocharis, ministrul grec al Turismului: Vom accepta teste rapid antigen. Acest lucru va asigura faptul că mai mulţi oameni vor avea posibilitatea să vină. 

Grecii vor pleca de la concluzia că testele rapide sunt la fel de concludente ca cele PCR, însă în cazul în care rata de infectare va creşte, testele antigen vor fi eliminate. Harry Theocharis a făcut precizări legate şi de purtarea măştii. 

Harry Theocharis, ministrul grec al Turismului: Nu avem masca pe plajă deocamdată. Nu credem că va fi cazul. Regulile nu vor fi regulile unui an normal. 

Alin Burcea, CEO agenţie de turism: Demonstrează că grecii apreciază piaţa din România. Suntem cea mai mare piaţă apropiată. În Grecia se maerge cu taote mijloacele de transport posibile. Cu maşina proprie, cu autocatul, cu avionul, chiar şi cu trenul. 

Şi vecinii bulgari sunt interesaţi de turiştii români. 

Ţara se închide complet timp de 10 zile, de luni, dar începând cu data de 1 Mai, ne aşteaptă pe litoral cu preţurile de anul trecut, ne asigură hotelirii de la sud de Dunăre. 

Nelly Nedyalkova, reprezentant hotel BulgariaPuteţi să vă aşteptaţi cam la aceleaşi preţuri şi condiţii flexibile de anulare a rezervării. 

Şi în timp ce străinii nu ştiu cum să atragă turişti, oficialii români nu fac încă nimic să promoveze România în străinătate. 

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: O să facem și vizite atunci cand va fi nevoie de ele. Deocamdată nu am planificat astfel de vizite. 

În timp ce Comisia Europeană spune că certificatul verde digital nu va fi gata mai devreme de jumătatea lunii Iunie, mai multe ţări şi-au deschis deja graniţele pentru turiştii vaccinaţi. Vorbim despre Muntenegru, Polonia, Estonia, Islanda şi Rep. Moldova. Inclusiv România permite accesul oricui are 10 zile de la rapel, fără să mai intre în carantină, indiferent de unde vine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Grecia îşi deschide graniţele pentru turişti. Ministrul grec al turismului: Pentru UE vom deschide în aprilie. Vor fi impuse şi câteva condiţii