Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Oficial britanic, mesaj pentru români despre Brexit! "Mulţi dintre dumneavoastră, prietenii şi familiile dumneavoastră vor să ştie..."

Mesaj important transmis românilor, în contextul Brexit, de Suella Fernandes, ministru în Departamentul pentru ieşirea UK din Uniunea Europeană (DExEU).

de Redactia Observator

la 28.02.2018 , 12:48

Mesaj important transmis românilor, în contextul Brexit, de Suella Fernandes, ministru în Departamentul pentru ieşirea UK din Uniunea Europeană (DExEU).

Oficialul britanic a declarat că garanţia pentru drepturile românilor, care au ajutat Marea Britanie ''să devină societatea incluzivă şi diversă care este astăzi", este una reală.

Afirmaţia a fost făcută, luni seară, la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra, acolo unde Fernandes a participat la prima întâlnire cu diaspora românească din Marea Britanie.

Articolul continuă după reclamă

"În timp ce ne pregătim să părăsim Uniunea Europeană, vrem să menţinem legăturile strânse create timp de decenii. (...) Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră, prietenii şi familiile dumneavoastră vor să ştie ce înseamnă faptul că Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană pentru viitorul dumneavoastră în această ţară", a afirmat Suella Fernandes.

Ea a mărturisit că ştie, din experienţa profesională, "rădăcinile adânci pe care comunitatea română le are în Marea Britanie şi contribuţia familiilor şi generaţiilor de români".

Suella Fernandes, ministru în Departamentul pentru ieşirea UK din Uniunea Europeană, a transmis un mesaj important românilor

"Salvaţi vieţi, predaţi copiilor, aţi ajutat la construcţia de poduri şi locuinţe şi aţi ajutat Marea Britanie să devină societatea incluzivă şi diversă care este astăzi. Ca fiică de emigranţi în Marea Britanie, apreciez diversitatea şi spiritul primitor pentru care este cunoscută Marea Britanie. Sunteţi o parte importantă a comunităţii noastre. Vrem să ne asigurăm că toţi ce sunt aici vor continua să se simtă bine-veniţi şi că veţi putea să vă trăiţi vieţile ca şi înainte, în această ţară pe care aţi ales-o să vă fie casă", a continuat ministrul.

Suella Fernandes a precizat că angajamentul pe care ţara sa şi l-a asumat cu privire la protejarea drepturilor cetăţenilor europeni ce trăiesc în UK, după Brexit, este "real" şi va fi încorporat în legea internă a Regatului Unit.

"Garanţia pentru drepturile dumneavoastră este una reală. Ne-am angajat să încorporăm acordul ce priveşte acest aspect în legea internă britanică. Asta înseamnă că instanţele britanice pot face apel la aceste acorduri, iar drepturile dumneavoastră sunt protejate de lege", a menţionat Fernandes.

Suella Fernandes a vorbit şi despre relaţia România - Marea Britanie şi viitorul acesteia.

"În centrul unei relaţii puternice stau relaţiile personale care au dus la dezvoltarea naţiunilor noastre. Românii aduc o contribuţie valoroasă la dezvoltarea şi bunăstarea Regatului Unit, prin munca lor asiduă, spiritul antreprenorial şi creativitatea lor. Sunt multe mii dintre dumneavoastră care lucrează în firme britanice, în agricultură, în domeniul Sănătăţii, care studiază în universităţile noastre, oameni precum Alina Cojocaru şi Angela Gheorghiu, în Cultură, George Iacobescu şi Nicolae Raţiu în finanţe, afaceri şi filantropie", a amintit ea.

Totodată, ea a subliniat simpatia pe care Prinţul Charles o are faţă de România. "Prinţul de Wales vizitează frecvent ţara dumneavoastră frumoasă unde are şi o casă de vacanţă. Ce vot de încredere mai mare poate exista?", a arătat Fernandes, potrivit Agerpres.

Aceasta a evidenţiat că, în 2016, exporturile de bunuri şi servicii din România în Marea Britanie se ridicau la 2,3 miliarde de dolari, iar exporturile de acelaşi tip din Marea Britanie spre România - la 2,5 miliarde de dolari.

"Valorile comune ne unesc. Deşi părăsim Uniunea Europeană, nu părăsim Europa", a conchis Suella Fernandes.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Oficial britanic, mesaj pentru români despre Brexit! "Mulţi dintre dumneavoastră, prietenii şi familiile dumneavoastră vor să ştie..."