Antena Meniu Search
x

Ofiţer de la Penitenciarul Tulcea, trimis în judecată pentru luare de mită

Un ofiţer de la Penitenciarul Tulcea, identificat drept Ciprian Irinel Cătănoiu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 08.03.2021, 17:57

Ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea ar putea fi judecat sub control judiciar
Ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea ar fi fost prins în flagrant în timp ce încasa o parte din mită - Hepta - imagine ilustrativă
  • Ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea ar fi încasat mita pentru a asigura condiţii mai bune de detenţie pentru patru persoane.
  • Ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea ar putea fi judecat sub control judiciar.

Ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea este acuzat că a încasat sume importante de bani de la doi martori în cauză pentru a comite acte contrare îndatoririlor de serviciu. Vorbim despre o poveste care a început în 2018, iar punctul culminant al acesteia a fost pe 16 februarie anul acesta, când ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea ar fi fost prins în flagrant în timp ce primea 1.500 de euro de la unul dintre martorii din dosar.

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iniţial, ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea a cerut 5.000 de euro şi 2.500 de lei pentru ca, în schimbul banilor, să asigure condiţii favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori menţionaţi mai sus, dar şi pentru alţi doi deţinuţi încarceraţi deja la Penitenciarul Tulcea.

Ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea ar putea fi judecat sub control judiciar

Pe lângă cei 1.500 de euro pe care i-a primit când a fost prins în flagrant, ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea urma să mai încaseze 2.000 de euro în luna martie a acestui an. Procurorii care au efectuat trimiterea în judecată, au decis să pună sechestru asupra bunurilor deţinute de ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea până la concurenţa sumei de 3.500 de euro şi 2.500 de lei.

Dosarul în care este implicat ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea a fost trimis spre judecare magistraţilor de la Tribunalul Constanţa. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa şi-au dat acordul ca, în cazul în care şi magistraţii acceptă, ofiţerul de la Penitenciarul Tulcea să fie judecat sub control judiciar, urmând să respecte mai multe condiţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ofiţer de la Penitenciarul Tulcea, trimis în judecată pentru luare de mită