Antena Meniu Search
x

Prima maşină pentru persoane cu dizabilităţi, pusă pe roţi de un instructor din Târgu Jiu. Primul elev a luat permisul

Obţinerea carnetului de conducere nu mai e o problemă pentru persoanele cu dizabilităţi din Oltenia! Un instructor auto din Târgu Jiu s-a gândit la nevoile lor.

Vezi și

Obţinerea carnetului de conducere nu mai este o problemă pentru persoanele cu dizabilităţi din Oltenia! Un instructor auto din Târgu Jiu s-a gândit la nevoile lor şi a modificat maşina pentru ca cei cu probleme locomotorii să facă şcoala de şoferi cât mai aproape de casă şi să nu mai bată drumul până la Bucureşti sau Câmpina. Primul elev a trecut cu bine de examen.

Un accident în construcţii l-a lăsat paralizat pe Daniel. În urmă cu 7 ani, a căzut de pe schelă, de la 8 metri şi de atunci este nevoit să de deplaseze în scaun cu rotile. De azi, tânărul de 31 de ani poată să meargă cu maşina.

DANIEL NICOLAE ZOLTAN, cursant:

Puţine emoţii ca orice participant la examen, dar am trecut cu brio. Sunt foarte fericit. De-acum încolo pot să am şi eu viaţa mai uşoară. 

Daniel a condus prima maşină din Oltenia modificată special pentru o şcoală de şoferi. Totul a costat 8000 de euro.

CRISTI DĂNESCU, instructor:

Investiţia nu prea îşi merită banii, dar am gândit în ideea să îi ajutăm şi pe ei că şi ei au dreptul la viaţă. Adică îşi doresc foarte mult. Dacă vă uitaţi pe chipul lui, e un chip foarte fericit.

Nu este doar un gest nobil, ci şi un prim pas spre normalitate. Până acum, cursanţii erau nevoiţi să meargă în Câmpina sau la Bucureşti, ca să facă şcoala de şoferi. Cum au aflat vestea, telefoanele au început să sune.

În Anglia, acolo unde Daniel s-a mutat împreună cu familia, persoanele cu dizabilităţi nu doar că au o mulţime de facilităţi, dar primesc şi o maşină modificată pentru nevoiele lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Prima maşină pentru persoane cu dizabilităţi, pusă pe roţi de un instructor din Târgu Jiu. Primul elev a luat permisul