Antena Meniu Search
x

Video Omagiu la metrou, pentru Ivan Patzaichin. Călătorii sunt întâmpinaţi în staţia "Ştefan cel Mare" de un mural uriaş, de 60 de metri pătraţi

Un mural uriaş, de 60 de metri pătraţi, care-l înfăţişează pe Ivan Patzaichin, a fost pictat în subteran, la staţia de metrou Ştefan cel Mare. În imagine, campionul ţine în mână o vâslă ruptă. Metrorex ia în calcul inclusiv ca staţia de lângă stadionul Dinamo să poarte numele marelui sportiv.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 07.10.2021, 20:28

Vezi și

Cu picioarele pe şina a treia, muzică, multe tuburi de vopsea şi nopţi nedormite. Aşa a pictat artistul Obie Platon muralul uriaş care îl înfăţişează pe Ivan Patzaichin, canotorul olimpic care a adus ţării noastre patru medalii de aur şi trei de argint. "Aseară, la finalizarea operei, au participat soţia şi fiica domnului Patzaichin. A fost un moment foarte emoţionant", a declarat Ştefan Paraschiv, director Metrorex.

Muralul acoperă aproximativ 60 de metri pătraţi şi a fost realizat fără niciun ban de artist

Canotorul apare în imagine cu o vâslă ruptă în mână. Asta pentru că, în 1972, sportivul a obţinut aurul la Munchen chiar dacă, în cursa de calificare, pagaia s-a rupt. Chiar şi aşa, campionul nu s-a oprit iar restul... este istorie. Lucrarea a fost realizată în aproximativ o săptămână şi asta pentru că artistul nu a putut lucra la ea decât 2 sau 3 ore pe noapte, cât timp curentul pe linie era oprit. Muralul acoperă aproximativ 60 de metri pătraţi şi a fost realizat fără niciun ban de artist. Călătorii sunt fericiţi că, în loc să vadă reclame, îşi pot aduce aminte de marele sportiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Omagiu la metrou, pentru Ivan Patzaichin. Călătorii sunt întâmpinaţi în staţia "Ştefan cel Mare" de un mural uriaş, de 60 de metri pătraţi