Antena Meniu Search
x

Video Omul de afaceri din Cluj şi-a tăiat singur degetul şi a inventat povestea cu tortura. A pierdut o avere în criptomonede, iar acum e internat la Psihiatrie

Răsturnare de situaţie în cazul omului de afaceri din Cluj, răpit, torturat şi lăsat fără un deget pentru codul de la criptomonede. Individul a invetat întreaga poveste! Anchetatorii au descoperit că şi-a tăiat singur degetul, după ce a băut şi a luat mai multe medicamente care l-au anesteziat. Afaceristul, patronul unui cunoscut restaurant din oraş, ar fi pierdut o avere în criptomonede. Acum, riscă să ajungă la închisoare pentru tot scenariul pe care l-a turnat poliţiştilor. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.01.2024, 19:22

Vezi și

Minciuna a ieşit la iveală după ce anchetatorii au început să verifice mărturia omului de afaceri de 42 de ani, patronului unui restaurant popular din Cluj. Detaliile erau teribile chiar şi pentru cei mai experimentaţi criminalişti - tortură în stil mafiot, răpire, ameninţări cu moartea. După ce au pus cap la cap toate informaţiile, poliţiştii şi-au dat seama că au în faţă un om care a înscenat totul. Mai mult, pe lângă tot scenariul pe care l-a născocit, omul de afaceri s-a mutilat singur, au descoperit anchetatorii. 

Iulia Pop, reporter Observator: Iar pentru asta şi-a făcut curaj cu un cocktail extrem de periculos - multă băutură şi pastile de relaxare, spun surse din anchetă. Anesteziat, a luat un topor şi şi-a tăiat singur degetul arătător de la mâna stângă. 

Afaceristul le-a spus poliţiştilor o poveste de film

Iniţial, afaceristul le-a spus poliţiştilor o poveste de film, derulată într-o hală mărginaşă a Clujului. Acolo avea o întâlnire cu un bărbat care trebuia să-l consilieze în domeniul criptomonedelor. Doar că, a spus el la audieri, de nicăieri au apărut doi indivizi cu cagule care l-au torturat, i-au tăiat degetul, i-au turnat alcool pe gât şi l-au stropit cu motorină. Şi asta ca să obţină parola portofelului virtual. Acolo ar fi avut în jur de 200.000 de dolari. Totul a fost de fapt o poveste inventată.

Pe acelaşi subiect

Iulia Pop, reporter Observator: Procurorii au descoperit că, de fapt, omul de afaceri a fost tot timpul singur în hală. Pe camerele de supraveghere nu se vede nicio altă persoană care să intre sau să iasă din clădire. Surse din anchetă spun că bărbatul a stat cinci ore, cu degetul tăiat şi plin de sânge, până când s-a urcat la volan. 

După două zile de investigaţii, anchetatorii l-au pus faţă în faţă cu dovezile

Pe drum a intrat într-un parapet de pe marginea şoselei. Le-a spus polițiștilor că a avut accidentul în timp ce fugea de agresori. El era de fapt atât de băut încât n-a mai ţinut drumul drept. Şirul minciunilor a continuat. Le-a spus ofiţerilor că hoţii l-au lăsat nu doar fără criptomonede, dar şi fără un telefon mobil, două laptopuri, un lanţ de aur şi verigheta. După două zile de investigaţii, anchetatorii l-au pus faţă în faţă cu dovezile. N-a avut încotro şi a recunoscut totul. 

Luminița Țundrea, avocat: Probabil se va realiza o expertiză pentru a se vedea dacă are discernământ. Se face vinovat de fapte penale: inducerea în eroare a organelor judiciare, fals în declaraţii. 

Ce pedeapsă poate primi bărbatul. Ar fi înscenat totul pentru că afacerile erau în derivă

Iar pentru toate asta poate plăti cu 3 ani de stat după gratii. Surse Observator spun că bărbatul ar fi înscenat totul după ce afacerile erau în derivă şi şi-ar fi pus toate speranţele în criptomonede. Ar fi pierdut însă toţi banii pe mâna lui. Între timp, poliţiştii au găsit bunurile date dispărute, dar şi toporul folosit să-şi facă rău. Cât despre criptomonede, nu se ştie dacă au existat vreodată. 

Iulian Timșa, IPJ CLUJ: În ceea ce privește bunurile reclamate ca fiind sustrase, facem precizarea că au fost identificate, iar o parte din acestea recuperate. Referitor la sustragerea criptomonedelor și respectivului dispozitiv de tip wallet, putem să vă precizăm că fapta nu există și nu a fost creat niciun prejudiciu din partea unor terțe persoane.

Anchetatorii spun că problemele medicale şi financiare l-au determinat pe individ să inventeze întreaga poveste. Acum, bărbatul e internat la psihiatrie. Apropiaţii se tem că va recurge din nou la un gest necugetat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Omul de afaceri din Cluj şi-a tăiat singur degetul şi a inventat povestea cu tortura. A pierdut o avere în criptomonede, iar acum e internat la Psihiatrie