Antena Meniu Search
x

Opera Naţională din Bucureşti a împlinit 95 de ani de la înfiinţare

Vezi și

Opera Naţională din Bucureşti a împlinit 95 de ani de la înfiinţare. Evenimentul a fost sărbătorit printr-o gală aniversară de amploare. Invitata de onoare a galei a fost soprana Anita Hartig.

Pe 8 decembrie 1921, societatea particulară Opera a intrat în administrarea statului. Noua instituţie, Opera Română, a fost inaugurată atunci cu un spectacol dirijat de George Enescu.

La 95 de ani distanţă, la Gala Aniversară a Operei Naţionale, invitata specială a fost soprana română Anita Hartig. Pe scenă au urcat, printre alţii, soliştii Veronica Anuşca, Mihaela Işpan, Andrei Lazăr şi Marius Boloş. Aceştia au fost acompaniaţi de Orchestra şi Corul Operei sub bagheta dirijorului Ciprian Teodoraşcu.

Spectacolul extraordinar a fost deschis cu aria „O, Fortuna", din „Carmina Burana". Au urmat arii celebre din operele „Faust" sau „Bărbierul din Sevilla".

Actuala clădire a Operei Naţionale din Bucureşti, cu o capacitate de 952 locuri, a fost ridicată în 1953, după planurile arhitectului Octav Doicescu. Iniţial se numea Teatrul de Operă şi Balet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Opera Naţională din Bucureşti a împlinit 95 de ani de la înfiinţare