Antena Meniu Search
x

Video Operațiune secretă și fără precedent la Arad, coordonată de la București: Percheziții de amploare, la o lună și jumătate de la moartea afaceristului Ioan Crișan

Oraş închis pentru percheziţii! La o lună şi jumătate de la asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan, mascaţii şi poliţiştii au scotocit tot Aradul. Au fost vizaţi traficanţii de ţigări pentru a vedea dacă au fost sau nu implicaţi în moartea afaceristului. Operaţiunea gigant, corodonată de marii şefi de la Bucureşti, a fost secretă pentru poliţiştii din Arad. Liderul traficanţilor, în schimb, a dispărut de acasă la patru dimineaţă încărcat cu bagaje. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 13.07.2021, 19:34

Vezi și

Marţi 13, Aradul a fost împânzit de poliţişti şi mascaţi în toiul nopţii. Nicio maşină nu intră şi nu iese din oraş fără să fie controlată. Zeci de case şi firme sunt scotocite. Sunt vizaţi traficanţii de ţigări din vestul ţării, aparent pentru că pun în pericol sănătatea şi bugetul statului. În realitate însă a trecut peste o lună şi jumătate de la un asasinat ca-n fimele cu mafioţi: omul de afaceri Ioan Crişan a sărit în aer cu maşina în centrul oraşului.

Potrivit unor surse din anchetă, înainte să fie asasinat, omul de afaceri le-ar fi dat poliţiştilor un pont în urma căruia a fost confiscat un transport ilegal de ţigări. Camionul a ajuns în curtea firmei sale, dar a dispărut misterios.

Operaţiunea este fără precedent: peste 150 de percheziţii au avut loc simultan în Arad. Şi nu e tot. Operaţiunea a fost coordonată de şefii de la Bucureşti, care au mers personal în vestul ţării. Mai mult, la IPJ Arad şi la DIICOT Arad s-a aflat de descinderi când erau în desfăşurare.

Şi nici nu e de mirare. În ultimi ani, presa locală a publicat fotografii ori articole despre frăţii între poliţişti, politicieni şi infractori. S-a spus că fostul adjunct al IPJ Arad le-ar fi oferit protecţie contrabandiştilor şi şi ar fi ameninţat subalternii că-i zboară dacă îndrăznesc să le percheziţioneze tirurile.

Pe acelaşi subiect

Operațiune secretă coordonată din București

Iulia Pop, reporter Observator: Sediul IPJ Arad s-a transformat într-un adevărat furnicar, iar strada este aproape blocată. Sute de poliţişti din toată ţara şi de la toate structurile, inclusiv ale jandarmeriei, au fost trimişi aici.  

- Mai sunt mulţi oameni aduşi la audieri?

- De la Timişoara, de la Bucureşti, maşinile din colo că-s prea multe maşini, n-avem noi aici.

Petre Fortean, avocatul unuia din suspecţi: "Contrabandă cu ţigări, cu spălare de bani. Sunt o grămadă de acuzaţii, cu Mladin, cu Iovănuţ".

Cosmin Mladin este considerat şeful traficanţilor din Arad. Potrivit unor surse, la ora patru dimineaţa, cu două ore înainte ca mascaţii să descindă în locuinţa lui, ar fi plecat de acasă, la pont. A fost văzut urcând în Ferrari cu mai multe sacoşe. Poliţiştii au găsit doar bolidul. Nu este singurul care nu a fost găsit acasă.

Oraşul cu 160.000 de locuitori aflat la graniţa cu Ungaria a devenit în ultmii ani, raiul contrabandiştilor. Aproape 100 de suspecţi au fost duşi, cu dubele, la audieri, la Bucureşti. Poliţitştii au găsit în locuinţele suspecţilor sume mari de bani, ţigări şi droguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Operațiune secretă și fără precedent la Arad, coordonată de la București: Percheziții de amploare, la o lună și jumătate de la moartea afaceristului Ioan Crișan