Antena Meniu Search
x

Video Operațiunea „Balaur” în România: Grupul de luptă al NATO s-a întărit cu tancuri și blindate franceze

România îşi întăreşte apărarea cu sprijinul aliaţilor. Blindate franceze de infanterie au intrat aseară în ţară, prin Vama Nădlac. Ele sunt în drum spre Cincu, acolo unde vor ajunge luna viitoare şi 12 tancuri de ultimă generaţie ale armatei din Hexagon. Iar la Constanţa, celebra Divizie 101 Aeropurtată, intrată în istorie pentru debarcarea în Normandia, se antrenează din greu la doar câţiva kilometri de graniţa cu Ucraina.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 24.10.2022, 19:59

Vezi și

Puţin după ora 21.00 au intrat în ţară două convoaie ale armatei franceze. Primul a fost compus din 15 camioane încărcate cu containere pline cu logistică - aparatură de interceptare şi alte echipamente militare.

Două convoaie de tancuri și blindate franceze au intrat în România

Col.Tiberiu Cojocaru, locțiitor: Suntem aici să mulţumim armatei franceze pentru efortul depus şi profesionalismul arătat, prin aducerea echipamentului militar extrem de variat pe teritoriul României.

Al doilea convoi a fost format din 12 blindate uşoare şi grele pentru infanterie.

Pe acelaşi subiect

Col Alexandre de Feligonde, comandant multinational al diviziei sud-est: În câteva zile vom fi gata de antrenamente cu aliaţii noştrii din România şi alte forţe aliate.

Col Tiberiu Cojocaru, locțiitor: Aşteptăm cu interes să avem noi detaşamente cu soldaţi francezi pentru antrenamente. Toate aceste acţiuni dovedesc că NATO este o alianţă puternică care poate oferi protecţia aliaţilor săi.

Operaţia logistică de dislocare a tehnicii din baza Mourmelon-le-Grande din Franţa către Cincu, pe roţi, pe o distanţă de mai mult de 2.000 de kilometri, poartă numele de Operaţia "Balaur", inspirat după personajul mitologic din legendele româneşti

Convoaiele urmează traseul Arad- Deva-Sibiu-Agnita- poligonul Cincu. Franţa conduce de aici grupul de luptă al NATO în România, care numără în prezent circa 350 de soldaţi din Hexagon, plus militari belgieni şi olandezi. Asta pe lângă trupele americane prezente deja în România.

Laurenţiu Rădulescu- reporter Observator: În acest moment România are oficial pe teritoriul ţării aproape patru mii de militari ai Alianţei Nord Atlantice. Unii sunt dispuşi aici, la Cincu. Alţii sunt staţionaţi în bazele aeriene de la Mihail Kogălniceanu, Câmpia Turzii şi Borcea. Avem soldaţi ai NATO şi la Deveselu, unde este instalat scutul antirachetă.

În zilele următoare ar urma să ajungă în ţara noastră şi un escadron de tancuri Leclerc. Mai exact, 12 maşini de luptă moderne şi performante, care costă peste 120 de milioane de euro, şi care pot lovi cu acurateţe ţinte situate la 4 kilometri distanţă.

Iar până la sfârşitul anului, Spania va trimite în România 8 avioane de luptă de tip Eurofighter şi 130 de militari ca să sprijine acţiunile de poliţie aeriană din România.

Între timp, la Mihail Kogălniceanu, militari din Divizia 101 Aeroportată sunt gata de luptă. Soldaţii unităţii de elită au ajuns în Europa pentru prima dată de la încheierea celui de-al doilea război mondial pentru a întări flancul estic al NATO.

Militar american Divizia 101: Replicăm scenarii similare cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Suntem cea mai apropiată unitate militară de războiul din Ucraina.

Începând cu anul viitor NATO va trimite în România noi trupe şi va reface o parte consistentă din infrastructura militară din ţara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Operațiunea „Balaur” în România: Grupul de luptă al NATO s-a întărit cu tancuri și blindate franceze