Operatoarea de la 112 care a blestemat şi înjurat o femeie bătută, suspendată din funcţie
Serviciul 112 este din nou în centrul unui scandal. O operatoare STS a jignit şi a umilit o femeie care cerea ajutor. Tânăra reclama că era bătută cu bâta în stradă, în Zalău. Deşi la telefon se auzeau copii care plângeau, angajata de la 112 a făcut o criză de nervi.
Serviciul 112 este din nou în centrul unui scandal. O operatoare STS a jignit şi a umilit o femeie care cerea ajutor. Tânăra reclama că era bătută cu bâta în stradă, în Zalău. Deşi la telefon se auzeau copii care plângeau, angajata de la 112 a făcut o criză de nervi. "Cioară, nebună, ţigănie" - sunt doar câteva dintre cuvintele pe care i le-a adresat victimei. Lipsa de profesionalism şi de umanitate este revoltătoare, mai ales că operatorii ar fi trebuit reinstruiţi după cazul Alexandrei.
"Stai, mă, omule! Stai, mă! Mi-ai lovit copilul, mă", spune tânăra bătută.
Sunt imagini care, în luna aprilie, revoltau o ţară întreagă. În autogara din Zalău, un bărbat, despre care s-a aflat ulterior că e fost poliţist, loveşte cu o coadă de mătură o femeie cu un copil în braţe.
Câteva minute mai târziu, victima suna la 112 să depună plângere. Înregistrarea convorbirii a fost dată acum publicităţii.
- Clădiri iluminate în roșu de Ziua Europeană 112. Semnal de alarmă pentru utilizarea corectă a numărului de...
- Aproape jumătate din apelurile la 112 nu sunt urgențe. O persoană din Iași a sunat de peste 60 de ori pe zi
- În 2024, numărul apelurilor non-urgente la 112 a scăzut cu aproape un million. Judeţele din care s-au dat cele...
- Oamenii pentru care nu există Sărbători. Pompierii, medicii, poliţiştii şi jandarmii, în misiuni pe teren în...
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
Angajata STS face o criză de nervi în momentul în care o altă femeie încearcă să o ajute pe victimă.
"Tu, femeilor, tu, tu, femeilor, voi sunteţi toate cu capul, acolo? De ce urlaţi în halul ăsta, că nu înţelege nimeni ce vreţi", spune operatoarea.
În cele din urmă, apelul este direcţionat către un agent de poliţie.
"Vorbeşte la poliţie, că vorbiţi ca ciorile! Bine că vorbim ca ciorile, vorbim... Du-te dracu! Vorbiţi, Poliţia, vă rog, că m-au scos din toţi pepenii", continuă operatoarea.
Victima este luată peste picior şi de poliţist care, în cele din urmă, îi spune acesteia "veniţi la Poliţia Municipiului şi depuneţi aici plângere împotriva lui".
După această replică, poliţistul închide telefonul.
Atât reacţia lui, cât şi a operatoarei de la 112 amintesc de tonul dispreţuitor de care a avut parte şi Alexandra Măceşanu, atunci când a cerut ajutor.
"Păi ce dracu să-i fac, că e în Caracal, că a răpit-o şi a dus-o în Caracal, dar nu ştie unde", este mesajul care, practic, a consfinţit soarta Alexandrei.
Cu ajutorul unei organizaţii care luptă împotriva discriminării romilor, femeia bătută a reclamat comportamentul operatoarei.
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat şi a anunţat că o va chema pe operatoare la audieri. Potrivit instituţiei, deseori romii sunt priviţi ca un pericol.
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a suspendat-o din funcţie pe angajata acuzată că a jignit şi a discriminat victima care i-a cerut ajutorul.
Bărbatul care a lovit-o pe femeie s-a pensionat în 2016 din Ministerul de Interne. Ar fi refuzat să o primească pe victimă în autobuz pe motiv că mirosea. Este cercetat penal, acum, pentru lovire şi alte violenţe.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰