Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România care construieşte o stradă pentru românii care vor să revină în ţară din Diaspora. Primăria oferă parcele de 500 de mp, la preţuri sub media pieţei

Pentru a-i convinge pe românii plecaţi în străinătate să se întoarcă acasă, primăria Oradea construieşte de la zero un nou drum. Strada Diasporei, acolo unde aceştia vor avea posibilitatea să liciteze pentru câte o parcelă de 500 de metri pătraţi... la preţuri sub media pieţei. Însă doar în anumite condiţii. Una dintre ele este.... să fi locuit peste hotare cel puţin în ultimii cinci ani. 

de Georgiana Botez

la 18.04.2024, 09:17

Vezi și

Localnic: Aici a fost teren agricol şi livezi cu timpul.

Reporter: Şi acum se face stradă?

Localnic: Acum, da.

Reporter: Cum e să fie o nouă stradă aici? Cum va fi?

Pe acelaşi subiect

Localnic: Nu prea bine. Liniştea se va opri.

Reporter: Se vor întoarce cei din străinătate aici, acasă?

Localnic: Nu prea cred.

Strada Diasporei, pentru românii întorşi acasă

7.000 de metri pătraţi a pus primăria Oradea la dispoziţia muncitorilor pentru a construi o stradă cu parcele pentru orice român care doreşte să se repatrieze. Autorităţile au în vedere licitaţia a 10 parcele a câte 500 de metri pătraţi fiecare, la un preţ de pornire pentru concesionare de 2.500 de euro pe an, pentru întreaga suprafaţă a terenului. Dar, pentru asta, românii întorşi din diaspora trebuie să îndeplinească unele condiţii.

Octavian Haragoș, primăria Oradea: Doritorii care se pot înscrie la licitaţie trebuie să garanteze că au locuit ultimii cinci ani în străinătate, că au avut o activitate din care au obţinut venituri în ultimii trei ani, tot în străinătate. 

22 de persoane vor să participe la licitaţie

Strada Diasporei va avea o lungime de 400 metri, dispusă cu două benzi de circulaţie, şi costă 1,5 milioane lei. Deja 22 de persoane vor să participe la licitaţie. 

Reporter: Ce părere ai despre această iniţiativă a primăriei?

Tânăr: Anumite rude, de exemplu, sau cunoştinţe se pot întoarce din străinătate şi astfel să putem fi împreună din nou.

Reporter: S-ar întoarce?

Tânăr: În principiu, o mare parte din ei cred că s-ar întoarce.

Autorităţile orădene doresc prin această iniţiativă să mărească forţa de muncă şi deja se gândesc la un cartier al Diasporei, întins pe câteva hectare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Oraşul din România care construieşte o stradă pentru românii care vor să revină în ţară din Diaspora. Primăria oferă parcele de 500 de mp, la preţuri sub media pieţei