Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Orașul în care cei care dau bani cerșetorilor vor fi amendați. Autoritățile spun că oamenii fără adăpost devin tot mai agresivi

"Daţi-mi şi mie 1 leu", este replica pe care oamenii o gustă atunci când văd un cerşetor pe stradă. De milă, ei cad în capcana oamenilor străzii şi le oferă bani. În Baia Mare s-a decis ca cei care vor ajuta cerşetorii cu bani, să fie sancţionaţi cu amenzi usturătoare. Şi asta pentru că aceştia devin tot mai agresivi.

de Simona Vasiac

la 23.08.2024 , 18:35

Începând din 23 august, cei care vor da bani cerșetorilor din municipiul Baia Mare vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 1.500 de lei. Decizia a fost luată în ședința de Consiliu local, organizată ieri la sediul primăriei.

Edilul a arătat faptul că în ultima perioadă a crescut foarte mult numărul de cazuri de agresiune pe care cerșetorii le săvârșesc în momentul în care apelează la mila localnicilor. Mai exact, în cazul unui refuz, aceștia încep să devină violenți verbal, dar încep să și lovească oamenii.

La nivelul municipiului Baia Mare a mai fost organizată o campanie locală de preevenire a cerșetoriei în urmă cu câteva săptămâni. Polițiștii locali au ridicat cerșetorii din oraș și i-au dus la azilul de noapte, dar de fiecare dată aceștia se întorceau în stradă. 

Vezi și

Primăria Baia Mare nu are o evidență a oamenilor fără adăpost, însă majoritatea dintre ei nici nu locuiesc în oraș, ci vin din alte județe învecinate. 

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Orașul în care cei care dau bani cerșetorilor vor fi amendați. Autoritățile spun că oamenii fără adăpost devin tot mai agresivi