Antena Meniu Search
x

Oraşul Nădlac va intra în carantină timp de 14 zile. Program limitat la magazine și restricții dure de circulație

Autoritățile locale din județul Arad au decis intrarea în carantină timp de 14 zile a orașului Nădlac, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 4.83 cazuri la mia de locuitori. Măsura intra în vigoare duminică, 14 februarie, de la ora 22.00.

De Daniel Murărescu la 13.02.2021, 17:20
polițist care verifică declarația pe propria răspundere
Restricții în Nădlac, după creșterea numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (arhivă)
  • Decizia vine după analiza epidemiologică făcută de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Arad

"Se solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 14.02.2021 ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru Oraşul Nădlac, judeţul Arad", se arată în hotărârea Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJUS) Arad

Restricții de circulație și program limitat pentru magazine, în Nădlac

Pe perioada carantinei, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberată de angajator. 

În intervalul orar 06.00-22.00, în interiorul localităţii, se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu unele excepţii.

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri. 

De asemenea, se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici şi se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică şi de igienă sanitară. Începând cu data de 20 februarie, în zilele de sâmbătă şi duminică centrele comerciale îşi vor suspenda temporar activitatea până la ieşirea localităţii din carantină.

Și orașul Seini din Maramureș a intrat în carantină

În oraşul Seini era forfotă mare cu câteva zile în urmă. Localnicii umpleau magazinele din oraş, iar la colţul străzii prietenii sau vecinii mai schimbau o vorbă.

Pentru că nu au respectat măsurile impuse de pandemie, rata de infectare a explodat şi a depăşit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, iar oraşul Seini a intrat în carantină. Acum, foarte puţini oameni mai ies din case, din cauza noilor restricţii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Oraşul Nădlac va intra în carantină timp de 14 zile. Program limitat la magazine și restricții dure de circulație