Antena Meniu Search
x

Video Oraşul unde oamenii s-au trezit cu lupul la uşă. Localnicii se plâng că le omoară animalele: "Câinii şi din lanţ i-au luat"

Panică printre locuitorii din oraşul Covasna. Dacă până acum se luptau cu urşii, acum au de a face cu lupii care bântuie prin localitate. Recent, animalale sălbatice au vânat o căprioară pe străzile din oraş, foarte aproape de o şcoală. Primăria spune că legea care protejează speciile pe cale de dispariţie îi împiedică ia măsuri. 

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 21:15

Vezi și

De parcă nu aveau destule probleme cu urşii, oamenii din Covasna s-au trezit şi cu lupii la uşă. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: La ultimul atac cei trei lupi au omorât o căprioară exact în acest loc. Suntem între case, exact în oraşul Covasna. Localnicii spun că după ce a ucis animalul, lupii au traversat drumul cu corpul acestuia şi au coborât la albia râului Covasna.

Localnicii se tem că animalele i-ar putea ataca

Sunt localnici cărora lupii le-au ucis câinii. Oamenii se tem pentru copiii care merg la şcoală pe jos şi s-ar putea întâlni pe stradă cu animalele săbatice.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Ne dispare tot. Câini, şi din lanţ i-au luat şi vecinului şi mie mi-au luat. 

Localnic: Noi avem copii, dimineaţa plecăm la muncă la 7, dimineaţa e mai întuneric. Seara cand vin copiii la 5 se mai joacă pe stradă, e foarte mare pericolul. 

Gyerő József, primar Covasna: Îi rugăm pe cetăţeni să ne semnaleze producerea unor asemenea evenimente, să fie foarte vigilenţi, să nu se apropie de animalele sălbatice. 

Diferenţa dintre un lup şi un câine

Deşi lupii pot fi confundaţi cu câinii, specialiştii spun că se diferenţiază totuşi uşor prin dimensiune sau prin culoarea ochilor. 

România a interzis în anul 2016 vânarea lupilor, lucru care în timp a dus la creşterea numărului lor în pădurile din ţară. Este şi motivul pentru care autorităţile locale nu pot găsi o soluţie rapidă prin care să rezolve problema. 

Gyerő József, primar Covasna: Măsurile pe care le putem lua noi sunt limitate. Lupul fiind o specie protejată, exemplarele periculoase se pot extrage doar în anumite condiţii. Ori aceste condiţii sunt stzabilite prin lege şi decizia se ia alktundeva decât la noi la Primărie. 

După Italia, România are cei mai mulţi lupi din Uniunea Europeană. Cele mai recente date arată că peste 2.800 trăiesc la noi în ţară, în zona montană. Haite mari sunt şi în Bulgaria, Spania, Polonia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Oraşul unde oamenii s-au trezit cu lupul la uşă. Localnicii se plâng că le omoară animalele: "Câinii şi din lanţ i-au luat"