Antena Meniu Search
x

Video Ororile de la centrul DGASPC din Mehedinți. Cum erau ademeniți 7 copii de către cei care ar fi trebuit să îi ocrotească și să îi educe

Un nou caz revoltător într-un centru pentru protecţia copilului din România. Doi bărbaţi din Mehedinţi sunt acuzaţi că au întreţinut relaţii sexuale cu 7 copii aflaţi într-un centru DGASPC, care învăţau la o şcoală specială. Victimele erau ademenite cu bani şi dulciuri şi scoase din centru cu bilet de voie, apoi duse în apartamentele celor doi bărbaţi care îi abuzau. Totul a ieşit la iveală în momentul în care unul dintre copii a fost dat în plasament şi a povestit ororile. Abuzatorii au fost arestaţi preventiv.

de Redactia Observator

la 22.05.2024 , 08:47

Timp de trei ani, cei doi bărbaţi de 53 şi 56 de ani, care ar fi trebuit să îi ocrotească şi să îi educe, au profitat de inocenţa celor 7 copii.

  • Gheorghe Ciocan, purtător de cuvânt Prchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți: Se fac verificări cu privire la sâvârşirea infracţiunii de viol asupra unui minor, în formă continuată, şi 5 infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată.

Cinci dintre victime erau internate într-un centru DGASPC, iar ceilalţi doi, elevi ai unei Școli pentru Copii cu Nevoi Speciale din Drobeta-Turnu Severin. Îşi întâlneau abuzatorii în fiecare zi - unul era paznic al centrului DGASPC din 1991, celălalt, instructor pentru educaţie la şcoala specială. Profitau de zilele în care copiii aveau permisiunea de a ieşi din centru.

Vezi și

Abuz la DGASPC. Le ofereau bani sau dulciuri şi îi duceau într-un apartament din oraş, unde aveau loc ororile

Pe acelaşi subiect
  • Monica Moţ, director adjunct DGASPC: Biletul de voie era semnat de şeful de centru şi fiecare copil avea un număr de ore cât putea să stea în oraş. Pe perioada cât se afla pe bilet de voie nu era sub supraveghere, pentru că in general copiii au peste 14 ani și pot merge neînsoţiţi în oraş.

Nici comportamentele angajaţilor sau ale copiilor nu au dat de bănuit. Toţi erau evaluaţi psihologic în mod regulat. De fiecare dată rezultatele erau favorabile.

  • Alin Tomoescu, inspector școlar general ISJ Mehedinți: Această examinare psihologică se face de către psihologi specializaţi care vin la şcoală şi fac acest lucru pentru tot personalul.
  • Dana Buzatu - purtător de cuvânt: Aceşti copii sunt evaluaţi psihologic, periodic, de către comisii. Niciodată, niciun copil sau părinte nu a adus la cunoştinţă conducerii sau profesorilor o asemenea situaţie.

Un adolescent de 15 ani a povestit ororile de la centrul DGASPC

Povestea a ieşit la iveală în urmă cu o lună, când una dintre victime, un adolescent de 15 ani, a fost dat în plasament. Le-a povestit psihologilor de abuzul prin care a trecut. Poliţiştii au audiat apoi şi alţi copii, care au confirmat tratamentul la care erau supuşi. Familiile lor sunt revoltate.

  • Mama unui copil: Când le-am spus să-mi dea copilul acasă au zis că nu se dau copiii acasă, în familie. Îi ţin să îşi bată joc, ăştia îşi bat joc.

Cei doi bărbaţi sunt acum în arest preventiv. Le-au fost desfăcute contractele de muncă, iar anchetatorii continuă verificările, pentru că există suspiciunea ca numărul victimelor să fie mai mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Evenimente » Ororile de la centrul DGASPC din Mehedinți. Cum erau ademeniți 7 copii de către cei care ar fi trebuit să îi ocrotească și să îi educe