Antena Meniu Search
x

Păcăleala senzorilor. Cum este monitorizată calitatea aerului din România - un proces haotic prin care se răspândesc informații false

Autoritățile nu numai că nu reușesc să stopeze fenomenul arderilor ilegale și să reducă sursele de poluare, dar au compromis și sistemul de strângere, prelucrare și distribuire a datelor despre concentrația de substanțe toxice din atmosferă.

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 13:58

Tot gunoiul din București ajunge într-un depozit imens, care nu respectă nicio directivă europeană
Tot gunoiul din București ajunge într-un depozit imens, care nu respectă nicio directivă europeană - Spotmedia

Bogdan Țucmeanu este un activist de mediu care a militat pentru închiderea gropii de gunoi din Chiajna și, într-un final, a reușit. 

A fondat o asociație, a mobilizat oamenii din localitățile afectate și a pornit o serie de acțiuni în instanță, luptându-se cu IRIDEX, compania de salubritate, care administra groapa de gunoi.

„Am reușit să oprim activitatea ilegală a operatorului, am arătat încălcările grave ale legii și astăzi, în Chiajna și împrejurimi, nu mai miroase a gunoi”, se arată într-o prezentare de pe pagina sa de Facebook.

Citeşte mai multe pe Spotmedia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Păcăleala senzorilor. Cum este monitorizată calitatea aerului din România - un proces haotic prin care se răspândesc informații false