Antena Meniu Search
x

Pacientul cu coronavirus din Baia Mare, internat în stare relativ bună la spitalul din Cluj-Napoca

Unul dintre pacienţii confirmaţi astăzi cu coronavirus este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj încă de noaptea trecută.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 28.02.2020, 19:49

Vezi și
  • Pacientul cu coronavirus din Baia Mare a fost internat în stare relativ bună
  • Pacientul din Baia Mare a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca

Unul dintre pacienţii confirmaţi astăzi cu coronavirus este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj încă de noaptea trecută.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase spun că starea maramureşeanului este relativ bună, însă prezintă simptome atât specifice pneumoniei, cât şi specifice coronavirusului. 

Mai exact, acesta are o febră uşoară şi dificultăţi respiratorii, însă doar la efort. Acesta a fost şi motivul pentru care aseară medicii din Baia Mare au luat decizia de a-l transfera la Cluj-Napoca. 

Cei de la Direcţia de Sănătate Publică spun că transferul acestuia la Cluj s-a făcut în condiţii de siguranţă, chiar dacă cei de la Ambulanţa din Baia Mare care l-au adus aici nu au în dotare izoletă, însă echipajul a fost îmbrăcat cu un echipament special. 

Acum, bărbatul se află în carantină într-unul dintre saloanele spitalului, unde primeşte tratament doar pentru pneumonie, iar medicii care au acces la el în salon nu intră în contact şi cu alţi pacienţi. Acesta va fi externat abia după ce testele îi vor fi refăcute şi vor ieşi negative, însă nu mai devreme de două săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pacientul cu coronavirus din Baia Mare, internat în stare relativ bună la spitalul din Cluj-Napoca