Antena Meniu Search
x

Video Pădurile din apropierea Capitalei ar putea fi protejate prin lege

Un nou proiect propus în Parlament cere ca tăierea pădurilor din judeţul Ilfov să fie strict interzisă. Dar în timp ce proiectul aşteaptă votul, localnicii privesc cum zonele împădurite sunt din ce în ce mai mici. Mai puţin de un sfert din suprafaţa Ilfovului este acoperită acum de spaţiu verde. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 15.06.2023, 16:02

Vezi și

Privită de sus, Capitala are din ce în ce mai puţine păduri la periferie. Zonele verzi pot fi numărate pe degetele de la o mână, în timp ce tăierile reduc an de an spaţiul verde. Judeţul Ilfov are 26.000 de hectare de păduri, majoritatea în proprietatea statului. Pădurea Corbeanca este una dintre ele. O zonă forestieră care pare slab păzită şi extrem de exploatată. 

Astfel de practici ar putea fi complet interzise. Iar arborii vor mai putea fi tăiaţi doar dacă se plantează alţii în locul lor. Fără păduri şi spaţii verzi, Capitala este de ani buni ultima în topul celor mai verzi oraşe din Europa, cu doar 7 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor. Ultimul raport al Institutului de Sănătate Publică arată că mai mult spaţiu verde creşte speranţa de viaţă cu 4 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Pădurile din apropierea Capitalei ar putea fi protejate prin lege